HomeСпортІнші видиТурнір з волейболу пам’яті Олексія Сороки (+фото)

Турнір з волейболу пам’яті Олексія Сороки (+фото)

( 0 Votes )

Упродовж чотирьох років районний турнір з волейболу пам’яті Олексія Сороки набув статусу відкритого. Цьогоріч втретє до нас завітала делегація з районного центру Волині Любешова. Взяти участь у змаганнях погодилися сусіди з Вараша та Дубровиці.

На жаль, волейболісти Зарічного не змогли виставити свою команду.

В останню неділю листопада районний колегіум гостинно зустрів чотири колективи, які прибули, щоб поборотися за трофеї турніру. На відкритті турніру всі присутні з повагою згадали добрі справи Олексія Семеновича, який більше двадцяти років очолював спортивну галузь району. У першому півфінальному матчі минулорічні переможці турніру, волейболісти Любешова, у напруженій боротьбі переграли Вараш – 3:0. У другому півфіналі наші волейболісти, програючи (1:2), в останніх двох партіях зуміли переграти Дубровицю. Таким чином у матчі за третє місце зустрілися переможені команди. Дубровиця, витративши чимало сил у грі з господарями, поступилася Варашу – 0:3.

Найдраматичнішим виявився вирішальний поєдинок турніру. Володимирчани легко поступаються у першій партії – 19:25. Довгий час ведучи в рахунку у другій, теж програють – 21:25. Після такого перебігу подій мало хто вірив в успіх господарів. Здавалося, сили на реванш не вистачить. Зате ціннішою стає перемога, здобута неймовірними зусиллями. Важко переповісти емоції, які вирували в залі. Присутні отримали вдосталь адреналіну: 25:17, 25:21, 15:12 – такі рахунки на користь ВК «Володимирець» у заключних трьох партіях, і загальний рахунок – 3:2. Перемога господарі у турнірі! 

На церемонії нагородження всі учасники відзначили високий рівень змагань. Особливо відмітили інтригу в усіх матчах турніру та висловили побажання зустрічатись у подальшому: саме в таких турнірах спортсмени налагоджують дружні стосунки, пропагують здоровий спосіб життя та відточують майстерність у підготовці до офіційних змагань.

Залишається подякувати благодійникам, які надали фінансову підтримку оранізаторам: Віктору М’ялика та підприємцям району Олексію Гарбариніну, Анатолію Діжурку, Олександру Мельнику, Анатолію Бортніку, Ігорю Чугаю, Івану Яковецькому й Олександру Бурді.

 
 

 Чемпіонат району з шашок

Останніми роками для підвищення конкуренції та належного розвитку шашок в районі до участі запрошуються кращі спортсмени з інших районів. Цьогоріч для участі в чемпіонаті району з шашок були запрошені кращі шашкісти Вараша. Для визначення чемпіона району 27 листопада у приміщенні районного колегіуму, крім восьми гостей, зібралися сімнадцять представників наших населених пунктів.

Перед початком змагань погодили контроль часу: десять хвилин кожному учаснику. Турнір проводився за швейцарською системою у девять турів. Втративши лиш одне очко, перемогу в чемпіонаті здобув школяр із Вараша Андрій Кот. Друге місце посів його наставник Олександр Макоєдов – 7,5 очка. А на третьому закріпився представник райдержадміністрації Олександр Русін – 6,5 очка.

Серед жінок кращими стали Анастасія Бенза з Мульчиць (5,5 очка), Олена Рищиковець із Вараша (5 очок) та Зоя Чугай із Воронок. Серед школярів, маючи по 5,5 очка, друге та третє місця посіли представник Воронок Ілля Хомич та Артем Кузьменко з Вараша.

Ці ж змагання стали відбірковими до обласної спартакіади школярів, яка відбудеться 3 грудня в Костополі.

Найміцніший

У місті Ворохта Івано-Франківської області 24-27 листопада проходила Всеукраїнська Спартакіада серед голів сільських та селищних рад. Два третіх місця й одне перше – такий здобуток представників Рівненщини на цих змаганнях. Приємно відзначити, що найбільший внесок у скарбничку команди вніс воронківський сільський голова Леонід Хомич, перемігши у змаганнях з гирьового спорту. Наш спортсмен відзначений грамотою, медаллю та булавою «Міць України».

Юрій РИМАРЧУК,

начальник відділу молоді та спорту управління

освіти, молоді та спорту РДА.

 

У вас недостатньо прав для коментування.