HomeСпортМотоболВіце-чемпіон із Володимирця (+фото)

Віце-чемпіон із Володимирця (+фото)

( 0 Votes )

17 грудня в м. Києві в актовій залі Національного транспортного університету відбулося офіційне нагородження чемпіонів, призерів і володарів кубків чемпіонату України з технічних видів мотоспорту.

Запрошення на церемонію нагородження отримав і наш СТК «Полісся», де один із його членів, а саме 13-літній гонщик Віталій Шмига, за підсумками сезону став віце-чемпіоном чемпіонату України з кантрі-кросу у класі 85 см.3.

Перед тим, як підбити підсумки, хочеться згадати всі події, які відбулися в нашому спортивному сезоні. А були вони різні: з присмаком перемог (їх, на мою думку, було більше) і неприємним осадом поразок, де в боротьбу втручався нікчемний випадок (я маю на увазі травми, які переслідували наших спортсменів). Та й не тільки наших, адже мотоспорт без травм не обходиться. І дуже прикро, коли ця травма забирає з твоїх рук звання чемпіона. А саме так і сталося з нашим провідним гонщиком Віталієм Шмигою.

На початку жовтня, виступаючи в Кам’янці-Подільскому на змаганнях з мотокросу, Віталій отримав серйозну травму. Вона й не дала змоги виступити йому на заключному етапі з кантрі-кросу, що відбувся 16 жовтня в Києві, а також 22-23 жовтня – у фінальному етапі з мотокросу серед гонщиків Західного регіону в м. Хуст на Закарпатті. Тож у підсумку – 4 місце, хоча могло б бути і третє. Не вистачило лише 4 залікових пункти. А може, це не випадок? Так розпорядився Всевишній, щоб спортсмен не розслабився і ще з більшим завзяттям готувався до нового сезону.

 


 

Крім Віталія Шмиги, на деяких етапах чемпіонату України наш СТК «Полісся» представляли ще кілька спорстменів. Зокрема, Дмитро Остапчук з Кузнецовська-Вараша в класі аматори (кантрі-крос) зайняв 11 місце, а серед мотокросменів – 21 місце (вік учасників від 14 до 50 років); в цьому ж класі володимирчанин Тарас Савчук був 24. А в класі «Open» (повітряне охолодження) Андрій Дацький з Володимирця був восьмим. Хочеться зауважити: якби наші спортсмени мали більш конкурентну техніку, результати були б набагато кращі.

Підсумовуючи вищевказане, я не маю права не згадати організації та прізвища тих людей, які допомагали нам увесь цей час, починаючи із 2009 року. Це: Віктор М’ялик, Володимирецька районна рада, Володимирецька РДА, Володимирецька селищна рада, Володимирецький РБК, КЗ «Володимирецька ЦРЛ», районне відділення поліції, пожежно-рятувальна частина, Володимирецька РСС, КП «Агропроменерго», ТОВ «Володимирецьтранссервіс», Володимирецька автошкола, ПП «Борій», ПрАТ «Володимирецька районна друкарня», КП «Редакція газети «Володимирецький вісник», КП «Аква», ПрАТ «Володимирецька ПМК №173», АЗС «Олас». Це також такі небайдужі до мотоспорту люди, як Анатолій Остапенко, Сергій Аврамишин, Анатолій Бортнік, сім’я Діжурків, Сергій Дуляницький, Микола Жмурика, Олександр Охрімчук, Юрій Ткаченко, Віталій Саган, Руслан Лукша, Анатолій та Микола Юрахи, Світлана Куц, Віктор Куц, Іван Яковецький, Олександр Гарбаринін, Володимир Одиноцький, депутати облради Іван Караїмчук, Петро Мартинюк, Олександр Мисько та Юрій Білик.

Також висловлюємо щиру подяку усім вболівальникам, які прийшли 3 серпня на мотодром НВК і своїми благодійними внесками підтримали мотоспортсменів.

У спортивному сезоні нового року в нашому спортивно-технічному клубі «Полісся» планів багато. Це і підготовка мотодрому для змагань у нових дисциплінах технічних видів спорту згідно європейських вимог і правил, і заявлення в основних видах змагань спортсменів клубу, і проведення змагань у нас у Володимирці. А найголовніше – клуб нарешті прийматиме нових членів! Але все це буде неможливим без вас – наших любителів технічних видів спорту, наших спонсорів і ентузіастів, наших читачів і глядачів. Тож до зустрічей у новому році!

Василь Блищик, президент СТК «Полісся».

 

У вас недостатньо прав для коментування.