HomeСпортМотоболНа шляху до вершини мотокросу (+фото, відео)

На шляху до вершини мотокросу (+фото, відео)

( 0 Votes )

30 липня в с. Оженіно, Острозького району відбувся відкритий кубок МК «Кристал»  з мотокросу.  Змагання були приурочені до 40-річчя існування клубу історія якого почалася в середині 70-х років за підтримки цукрового заводу.

Надійшло запрошення прийняти участь і нашому молодіжному СТК «Полісся». Тож почали прикидати наші фінансові можливості для поїздки. Якщо із транспортом поки проблем немає (використовуємо техніку, яка є в наявності), то виникає проблема з ПММ (паливно-мастильні матеріали).

Проте і тут на допомогу прийшли небайдужі люди, які допомагали не один раз, а постійно, і хочуть бачити на змаганнях більше нашої талановитої молоді. Так і цього  разу, незважаючи на велику зайнятість, вони приїхали, щоб підтримати своїх. Після змагань, бажаючи всього найкращого, сказали : «Звертайтеся не соромтесь, чим зможемо допоможемо».

Я поки не буду називати їх прізвищ, по – перше потрібна їхня згода, а по-друге боюся когось пропустити. Але в наступному номері «ВВ» ми їх обов’язково назвемо, ну звісно з їхньої згоди.

А тепер повернемося до самих змагань і за традиційний клас 85 см3, де окрім лідера Віталія Шмиги прийняв участь його брат Артем, до речі, займається футболом і це його перші офіційні змагання в мотокросі, і Тараса Савчука на тому ж китайському Viper. Всі інші спортсмени мають більш потужнішу техніку. Так, Віталій їде на  «Судзукі», Артем на КТМ, Дмитро Остапчук на «Ямасі», і я думаю, що за допомогою не байдужих вболівальників зможемо і йому щось придбати. Адже в нього є все, що потрібно для мотокросмена. Тож за результатами двох заїздів у класі 85 см3 Віталій другий, пропустивши вперед тільки Іллю Слободзяна з Хмельниччини. Артем п’ятий, а Тарас змушений був припинити гонку за технічних причин (потік паливний бак). В найпотужнішому класі 450 см3 на старт вийшов Дмитро Остапчук. Хотілось би детальніше зупинитися на цьому спортсмені, який тільки перший рік стартує в мотокросі, і практично є самоучкою. Він сам собі придбав мотоцикл та екіпіровку, і почав тренування поза гаражами, адже проживає в місті Вараш, що призвело до травми – перелому руки. Травма виявилася досить серйозною, довелося навіть звернутися до столичних травматологів. Вони досить професійно виконали свою роботу, Дмитро знову сів за кермо спортивного мотоцикла. Тільки тепер вирішив їздити на спеціальних трасах, а бажання їхати зводить його з такими як і сам.

За спостереженнями знавців мотокросу, в Дмитра найкраще виходить старт. Він завжди у перший поворот входить у щільній трійці, якщо не перший, то другий, якщо не другий, то третій, нижче він не опускався. Тримається на цих позиціях 2-3 кола, а далі під постійним пресингом суперників допускається помилок, що призводять до падіння. А падіння в мотокросі відбирає дуже багато фізичних сил. Проте він щоразу підводиться і продовжує їхати. Ще не було такого випадку, щоб він не фінішував у щільній десятці.

Можна  вважати, що у нас є своя команда з мотокросу, яка гідно представлятиме Володимиреччину на мототрасах України.

 
 
 
 
 

 

Василь Блищик

Голова мотобольного осередку МФУ у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.