HomeСпортФутбол"Моноліту" – 20 років! Ювілею присвятили турнір з міні-футболу на 7 грудня

"Моноліту" – 20 років! Ювілею присвятили турнір з міні-футболу на 7 грудня

( 0 Votes )

 

Саме цій знаменній даті в історії ще молодого колективу був присвячений турнір з міні-футболу, що пройшов 7-го грудня  на штучному майданчику Спорткомплексу Рівненської АЕС.

Змагання відкрив вітальним словом почесний президент команди Анатолій  Ляшик, в якому він зосередив увагу присутніх на тому тернистому шляху, що пройшов колектив з моменту заснування і по сьогоднішній день. Було чимало здобутків, але були і болісні втрати.

Уперше заявившись у другу лігу Володимиреччини 2004 року, енергоремонтники одразу ж її виграли, а наступного року стали кращими і у першій лізі. По тому ще чотири рази приміряли чемпіонську корону, а також по три рази були срібними та бронзовими призерами. Сім разів капітан «Моноліта» піднімав над головою Кришталевий Кубок району і один раз – Суперкубок.

За перемогами на районній ниві прийшли і успіхи на футбольних полях області. 2013 рік приніс перемогу в обласній «Лізі Чемпіонів», а наступного року  команда стала фіналістом цього престижного турніру.

Ще більше слави приніс варашанам пляжний футбол, у якому монолітівці двічі ставали чемпіонами (2015, 2019 роки) і одного разу – володарями «бронзи» (2018).

У нинішньому  сезоні колектив заявився на другу обласну лігу і з першого разу досяг почесного четвертого місця та дійшов до чвертьфіналу Кубка Рівненщини.

Далі слово взяв голова Вараської міської федерації футболу  Володимир Грушевський. Він вручив команді приз «Справедливої гри», який виборола команда в ході дебютного сезону в другій лізі, та почесні відзнаки спонсорам колективу – братам Різановичам.

А потім почався коловий турнір. У ньому гравці різних поколінь  монолітівців були розділені на 4 команди, які в цікавій та захоплюючій боротьбі мірялися силами на штучній траві.

Звісно, у цій боротьбі між командами Павла Грибка, Степана Бережного, Петра Кислянка та Сергія Ткачука були і переможці, і переможені. Але організатори змагань (адміністрація колективу – Володимир Нестерчук, Олександр Яйченя, Роман Кузьмін та Валентин Сарницький) вчинили дуже мудро та далекоглядно – Кубки переможців вручили всім командам, і кожен учасник отримав пам’ятну медаль «Моноліту – 20 років».

Крім цього, у перервах матчів були проведені футбольні  конкурси для всіх охочих.

Так, набивання м’яча головою виграв ветеран монолітівців Степан Бережний. А першим влучив у поперечину  з центра поля його колега по команді Олександр Колос, другим – Микола Герасимчук.

Та родзинкою змагань, без сумніву,  став товариський матч «Батьки – Діти», в якому гравцям «основи» енергоремонтників  протистояли їхні нащадки. Звісно, серйозного у цьому поєдинку було мало. Та все ж пропоную запам’ятати читачам такі імена і прізвища, як  Давид Федіна чи Артем Нестерчук, адже це – майбутня зміна вараського футболу.

Родзинкою турніру "Моноліту - 20 років" стала товариська зустріч батьків та дітей гравців Енергоремонтного підрозділу РАЕС.

Отож, діти не лише перемогли у цій зустрічі, але й отримали пам’ятні подарунки та смаколики.

Загалом змагання вийшли вельми вдалими  та цікавими, і показали, що потенціал у колективу є, і він – неабиякий.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.