HomeСпортФутболФутбол: ветерани почали друге коло

Футбол: ветерани почали друге коло

( 0 Votes )

На минулому тижні поновилися ігри другого кола ветеранського чемпіонату області.

У середу, 12-го вересня, волею календаря у групі «Північ» атомники приймали дубровицьких однолітків.

Вже через 5 хвилин після початку гри її можна було закінчувати, бо рахунок був уже 2 : 0 на користь господарів. Спочатку Володимир Нестерчук подав штрафний просто на голову Сергію Ткачуку, якого проігнорувала лінія захисту гостей, і той спокійно вразив ворота – 1 : 0.Майже зразу дубровичани втратили м’яч в середині поля, і Олександр Колос розрізною передачею вивів віч – на – віч з голкіпером Сергія Кедича, який свій шанс не втратив – 2 : 0.Під завісу першої половини гри у метушні, яка виникла у карній зоні гостей, найкраще зорієнтувався Петро Кислянко – 3 : 0.По перерві гра фактично втратила якийсь інтерес, актуальним було лише питання:скільки ще заб’є «Ізотоп»?Атомники і не думали зупинятися, хоча той же Ткачук не реалізував пенальті. Але його промах швидко виправив Сергій Тарасюк, який забив найкрасивіший гол поєдинку, обігравши на клаптику штрафного майданчика чи не весь захист приїжджих футболістів – 4 : 0.А жирну крапку у цьому матчі поставив Кедич, оформивши «дубль» незадовго до фінального свистка – 5 : 0.

А у суботу, через три дні, з дубровичанами довелося грати збірній Володимирецького району, щоправда, вже на полі суперника. І тут події складалися вельми сприятливо для наших земляків – вже в дебюті гри їх вивів наперед не сильний, але влучний удар найстаршого на полі Василя Лосінця – 0 : 1.Та надалі ініціатива перейшла до господарів, які спочатку поновили статус – кво – 1 : 1( хоча за свідченнями очевидців гол був забитий рукою, і це бачили всі, навіть місцеві уболівальники), а потім і вийшли наперед – 2 : 1(тут вже помилився наш воротар).До того ж, гості залишилися у меншості через вилучення одного з наших гравців. Та навіть вдесятьох мали шанс відігратися, якби Олександр Ярута забив одинадцятиметровий штрафний удар…

У зустрічі лідерів групи Сарни(18 очок) вдома поступилися Рокитному – 2 : 3, у якого стало 15 балів. Дубровиця поки третя – 12 набраних очок, далі Вараш – 10 та Володимирець – 5.І саме своїх найближчих сусідів прийматимуть райцентрівці у наступному турі на запасному «Янтарі» 22-го вересня о 16.00.

Ветеранського дербі доведеться почекати ще декілька днів, а от у першій дорослій лізі і у юнаків воно вже відбулося і стало родзинкою туру. Традиційно першими розпочали юнаки. Сили тут оцінювалися приблизно рівними, такою вийшла  й гра. Більше поталанило місцевим хлопцям, які завдяки індивідуальному проходу кращого бомбардира юнацького чемпіонату Віталія Волощука у середині другого тайму і влучному удару у ближній від воротаря кут взяли дуже важливі три очки – 1 : 0, наблизившись до трійки лідерів.

У дорослих – свої рахунки, і своя, поки що недовга історія. Минулого року команди обмінялися перемогами на чужих полях, а нинішнього «Ізотоп» не пустив рафалівчан у фінал Кубка Рівненщини, обігравши їх за рахунок гола у гостях(1 : 0,1:2), та переміг у себе у матчі першого кола – 3 : 1.Крім того, я нарахував у складі варашан 5гравців, що свого часу виступали у Рафалівці (Кушнір, Засєкін, Блищик, Якубський, С.Нестерчук) і шістьох рафалівчан, що грали за атомників(Бедик, Гордійчук, Степанюк,Р.Федіна,Корзюк,Стельмах). Як бачимо, набирається ціла команда. Тож футболістам було що доводити один одному.

Зустріч почалася без розвідки. Господарі, як завжди, намагалися демонструвати атакуючий футбол, гості у своїй манері грали від оборони, чекаючи на контратаки.Проте до пори до часу нічого не виходило ні в кого.А першими забили місцеві – при подачі кутового м’яч, ковзнувши по головах оборонців, опинився на дальній стійці у ногах самотнього Корзюка, і Віталій забив, мабуть,найлегший гол за свою футбольну кар’єру – 1 : 0.Гостям потрібно було щось міняти, і у перерві вони роблять одразу три заміни, випускаючи замість інертних Степанова,Кушніра та Блищика молодших та активніших Мельника,Ярченю і Нестерчука.І команди ніби помінялися ролями – гості натискали, обложивши ворота суперника цілою серією штрафних та кутових, а рафалівчани терпеливо чекали своєї миті на «контру». І дочекалися. Кульмінація поєдинку сталася за 9 хвилин до закінчення основного часу. Роман Федіна(ще у день гри мав температуру) на фланзі «накрутив» захисників, на замасі обіграв Юрія Крисюка(таке бачу чи не вперше)і забив у порожні ворота – 2 : 0.Одразу по тому біля воріт приїжджих почалася штовханина, в результаті якої рівненський арбітр Андрій Шевчук вигнав з поля аж п’ятьох футболістів – Кедича, Шевчука, Нестерчука з «Ізотопа» та Корзюка і Стельмаха з «Рафалівки» і повів тих, що залишилися, до роздягалень, щоб заспокоїлися. За 15 хвилин поєдинок дограли у форматі «9 на 8», результат не змінився. Тепер у наступному турі атомники прийматимуть у суботу Оржів без основних оборонців, а Рафалівка поїде у Радивилів практично без нападників.

Нічого цікавого у турі більше не трапилося – прогнозовано лідер з Сарн обіграв аутсайдера з Рокитного – 3 : 0, взяло свої три очки Садове у Клевані – 1 : 0, Кричильськ розійшовся миром з Радивиловим – 2 : 2, а Млинів переміг Гощу – 1 : 0.

У другій лізі зіграно заключні матчі у регулярній першості. Володимирчани приймали у себе лідера групи «А» малятинське «Полісся», яке ще не зазнало цього року гіркоти поразки. І господарі нарешті видали таку гру, при якій фаворити – гості повинні дякувати Богу, що поступилися лише 0 : 2, бо могли привезти додому цілу торбу голів…

Вже в дебюті двобою відзначився Сергій Дячук – 1 : 0, який вийшов на поле з травмою, і одразу після гола його замінили. Надалі домінували володимирчани, особливо помітною їхня перевага стала у другому таймі, коли вкотре відзначився їхній капітан Василь Новицький – 2 : 0,хоча забити він міг не один, а декілька м’ячів, а, крім нього ще й два Ігорі – Черевач та Кисіль. Гості теж мали свої моменти, але виглядали на полі блідими тінями на фоні суперактивних «енерджайзерів».Отож, важлива перемога над лідером ще й у плані набору так званих «золотих» очок.Адже надалі по чотири кращі колективи з кожної групи зіграють двоколовий турнір, де зустрічатимуться лише з суперниками з іншої групи. У змагальному рейтингу фінальної вісімки попереду Малятин та Вельбівне – по 13 балів, третій-  Рачин – 10, а за ним – МФК «Енергія» - 8 очок.

Один з ключових двобоїв відбувся і на теренах району   в Каноничах, де місцеві хлопці приймали лідера – «Моноліт». Гості приїхали без половини «основи», тому гра вийшла цікавою і непередбачуваною, як кажуть футболісти – «на три результати». Більше поталанило у ній енергоремонтникам, які єдиний гол забили вже під завісу гри. Після подачі з лівого флангу Анатолій Устимчик головою бив майже впритул Михайлу Гарбариніну, та той якимсь неймовірним чином відбив м’яч, але знову на того самого Устимчика, який таки добився свого – 0 : 1. Хоча перед цим забивати мали саме господарі, та кіпер гостей Олексій Бойко зумів здійснити фантастичний сейв, «потягнувши» шкіряну сферу з нижнього кута воріт… «Моноліт» набрав 43 очки, і за 4 тури до фінішу випереджає Кідри, які розгромили Любахи – 5 : 1, на тих самих 7 очок. Найближчий суперник варашан-  Телковичі мають прибути до міста вже наступної неділі.

Ю.Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.