HomeСпортФутболСпорт: суперники помилок не пробачають

Спорт: суперники помилок не пробачають

( 0 Votes )

Футбольне життя досить просте: помилився – отримуй гол у свої ворота (коли суперник досить вмілий). А якщо опоненти рівні за силами, то долю матчу вирішує якийсь випадок. Саме так трапилося у першому півфінальному поєдинку на Кубок області, який відбувся 6-го червня у Вараші між місцевим «Ізотопом – РАЕС» та ФК «Рафалівка».

У першому таймі трапився для одних курйоз, для інших – свого роду нещастя: не порозумілися між собою голкіпер гостей Віталій Бедик та оборонець Михайло Лемешинський, і рахунок – 1 : 0 на користь господарів залишився незмінним до кінця двобою. Коли ж відбудеться гра у відповідь, наразі невідомо.

 А тим часом черговий тур чемпіонату області приніс досить несподівані, якщо не сказати сенсаційні, результати. Першої поразки зазнав лідер з Малинська, який мінімально – 0 : 1 поступився на виїзді кричильському «Колосу».

Втратив очки і ОДЕК, який вдома не зумів зламати оборонні редути «Ізотопа – РАЕС». Атомники майже весь ігровий час відбивалися від стрімких атак оржівців. Відмінно відіграв поєдинок їхній кіпер Юрій Крисюк, який в середині другого тайму зумів відбити пенальті у виконанні Павла Таргонія.  Тож 0 : 0. Такий же результат зафіксований і у зустрічі юнаків. Осічками фаворитів зумів скористатися тіньовий лідер – сарненський «Маяк», що вдома переміг гощанський АГАТ – 2 : 1 і наздогнав за набраними очками малинців. В обох команд тепер стало по 15 балів, а у атомників на очко менше.

 Рафалівчани вдома приймали радивилівський «Сокіл» і знову розчарували. Спершу не змогли розпечатати ворота своїх однолітків юнаки, хоча шансів на їх взяття було чимало – 0 : 0, а слідом за ними взагалі без очок залишилися і гравці основного складу, поступившись – 2 : 3. Вже на 15-ій хвилині «обрізка» захисників господарів призвела до того, що м’яч потрапив до півзахисника гостей Сергія Ковальчука, і той завдав потужного удару під поперечину – 0 : 1. Біло-чорні кинулися відігруватись, і Віктор Стельмах мав 100% момент для взяття воріт Василя Козіброди, серією фінтів поклавши того на траву, але на самісінькій лінії шлях м’ячу якимсь чудом перетнув захисник…

Такий же випадок стався вже у другому таймі з Дмитром Серховцем, та тут уже диво створив вищезгаданий голкіпер… Але попри такий тотальний нефарт, той же Стельмах перед самою перервою рівновагу поновив – 1 : 1.

Невезіння господарів продовжилося і у другому таймі. Знову роковою стала 15-та, а загалом 60-та хвилина матчу. Після однієї з рідкісних контратак пробив по наших воротах Василь Турчинський і шкіряна сфера від рук Сашка Черевача зрикошетила спочатку у бічну стійку, а потім за лінію воріт – 1 : 2. Стельмаха знову виводять по центру на самотнього воротаря, і на цей раз він не хибить – 2 : 2. А потім був «пеналь» для гостей (як на мене, абсолютно формальний), який проте радивилівець Максим Жилінський швиденько замінив на гол – 2 : 3 під акомпанемент прокльонів та матюків на адресу рівненського арбітра Андрія Шевчука.

Таким чином чергова поразка, і всього лиш 4 очки в турнірній таблиці зробили рафалівчан найближчими сусідами аутсайдерів з Клевані та Рокитного, які у цьому турі розжилися першими здобутими балами, поділивши їх порівну між собою – 0 : 0.

 Пригальмувала у другій лізі і райцентрівська «Енергія», програвши на виїзді – 1 : 4 лідеру групи малятинському «Поліссю», яке все далі відривається від переслідувачів, не втративши ще жодного очка у 6-ти поєдинках. Гол престижу на рахунку капітана володимирчан Василя Новицького.

 Поліпшила своє становище і ветеранська команда району, розгромивши у себе аутсайдера з Костополя – 6 : 1.

 

 «ПРОМІНЬ» ЗГАС У ВАРАШІ

Натомість не виніс випробування лідерством каноницький «Промінь», який протримався у якості очільника першої районної ліги лише один тур. Розгромна поразка 1 : 6 від «Моноліта» показала, що канони чанам треба ще багато працювати, щоби стати поруч з фаворитами змагань.

Хоча початок двобою аж ніяк не свідчив про нерівність сил. Навпаки, спершу гості атакували великими силами, де особливо виділялися їхні «легіонери» Олександр Левков та Дмитро Серховець. І хто зна, якби закінчився б матч, коли б Олександр Черевач зміг би реалізувати одинадцятиметровий у ворота енергоремонтників за фол Романа Лози проти когось із нападників «Променя»… Та він гарматним ударом поцілив у ліву бічну стійку, від якої м’яч відскочив аж за межі карної зони. І з цієї миті «Промінь» почав потихеньку згасати – невпевненість польових гравців передалася їхньому кіперу, який ще у першому таймі дозволив відзначитися спершу Василю Квачуку, а потім Петру Коновальчуку – 0 : 2.

По перерві ці ж гравці записали на свій рахунок ще по голу, і «променисті» зовсім стали. Це дозволило ветерану монолітівців Олександру Колосу, який щойно вийшов на заміну, оформити «дубль» і довести співвідношення сил до непристойних – 0 : 6. Лише під саму завісу матчу гості зуміли «розмочити» рахунок зусиллями Романа Босика – 1 : 6.

Хотів би ще відзначити неабиякий диспетчерський хист півзахисника господарів Олега Мирончука, який виділявся не тільки ювелірно-точними передачами, але й гарматними ударами. Так, після того, як каноничани зуміли забити гол престижу, він ударом з центру поля (!) мало не зламав поперечину воріт суперника, нагадавши майстрів подібних ударів молодого Віталія Бриксу, чи більш зрілих Володимира Новака та Павла Грибка.

 Поразка «Променя» дозволила повернутися на перше місце воронківській «Зорі», яка без проблем розібралася у Жолудську із «Зіркою» - 2 : 0. До перерви з пенальті забив кращий «зоряний» стрілець Віктор Чугай, а у другому таймі Роман Чугай ударом «ножницями» доповнив формальності.

Ще у четвер тур почався зустріччю МФК із полицьким «Поліссям», які розійшлися нібито мирно – 1 : 1, але подій різного ґатунку там вистачило б на декілька ігор… Відзначалися головні бомбардири команд – Василь Новицький та Віктор Стельмах. Такий же результат зафіксовано у неділю у Жовкинях, де на перше очко розжився місцевий аутсайдер (забив Дмитро Мариняк) у поєдинку з цепцевичанами (Віктор Брик). І ще одна, більш результативна нічия – 2 : 2 відбулася у Любахах, куди завітали Кідри.Серію з декількох поразок обірвали сопачівці, перегравши у своєрідній футбольній перестрілці Телковичі – 4 : 3.

 У другій лізі потихеньку освоюються на чолі турнірки Мульчиці, обігравши Половлі – 4 : 2 зусиллями Сергія Коцюбайла, Івана Першути, Олексія Отроди та Ярослава Кутинця. Перші очки у сезоні набрали Хиночі у себе проти Лозок – 3 : 1. А найближчі переслідувачі мульчан – об’єднанці Новаки – Озеро та Балаховичі сильнішого не виявили – 1 : 1. Вели господарі після влучного удару Олександра Проневича, та «штурмовики» поновили рівновагу стараннями одного з братів Кривків, теж Олександра.

 Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.