HomeСпортФутболНа старті чемпіонату: "Моноліт" перемагає чемпіона – 2017

На старті чемпіонату: "Моноліт" перемагає чемпіона – 2017

( 0 Votes )

Районні футбольні перегони у першій лізі почалися 26-го квітня у Володимирці поєдинком  МФК з любахівським «Соколом».

Перший гол чемпіонату забив у ворота гостей Роман Дацький, але по перерві соколи відігралися стараннями Руслана Логацького – 1 : 1.

Заключні 20 хвилин гості, як кажуть футболісти, «берега не бачили», але вистояли перед натиском муніципалів, і тепер з оптимізмом дивляться у майбутнє, сподіваючись, за словами їхнього вожака Юрія Ткачука, як мінімум, на комплект медалей чемпіонату.

А фішкою стартового туру стала, безперечно, зустріч у Кідрах у неділю, де минулорічний чемпіон приймав віце – чемпіона з Вараша.

Монолітівці горіли жагою помсти за минулорічний програш, але рахунок у середині першого тайму відкрив нападник «Юності» Антон Кібиш, вміло зігравши на добиванні м’яча після сейву Сергія Коробчука – 1:0.

Проте зовсім скоро енергоремонтники відігралися – Сергій Кедич використав фатальну помилку кіпера господарів і закотив шкіряну кулю у порожні ворота – 1 : 1. По перерві кідерці знову вийшли уперед – мети досяг влучний удар Андрія Лепуги – 2 : 1. Та раділи вони недовго, бо Анатолій Устимчик чи не відразу поновив рівновагу – 2 : 2. А надалі забивали лише візитери: своїм другим голом відзначився Кедич, а заключну крапку у матчі поставив Олександр Федіна - 4 : 2.

Стартовий тур відзначився цікавою закономірністю – у неділю перемагали лише гості. Так у Жовкинях «Олімп» поступився 2 : 3 сопачівському «Стиру». За місцевих забивали Віталій Кошмак та Ігор Миронюк, а за гостей – Василь Басюк(двічі) та Ігор Ткач.

У поєдинку «Зірки» з Жолудська та каноницького «Променя» 1 : 3 усі чотири голи на рахунку гостей. Ворота господарів вражали Ігор Черевач, Олексій Будник та Олександр Муравинець, а ще один м’яч оборонці канони чан заштовхали до своїх воріт.

Програли домашні і у Великих Телковичах, поступившись Воронкам – 2 : 3. Гості вели – 2 : 0, господарі відігралися – 2 : 2, але все ж поступилися…У стирян відзначилися два Євгени – Репетуха та Мосійчук, у воронківців виділявся Віктор Чугай, який забив двічі, а ще одного разу був зафіксований авто гол.

У другому турі 6.05 зустрічаються «Моноліт» - Сопачів, Полиці – Жовкині, Любахи – Телковичі, Жолудськ – Кідри і 9.05 Воронки – Цепцевичі та МФК – Каноничі.

Також цієї неділі має стартувати і друга районна ліга.

 

КУБОК  РЕГІОНІВ  ФФУ: ПЕРЕМОГА У ДОДАНИЙ ЧАС.

25-го квітня у смт. Рафалівка вперше в славній історії місцевого футболу збірна Рівненщини приймала збірну Волині у рамках попереднього етапу Кубка регіонів ФФУ.

Ці змагання започатковані на рівні областей лише минулого року, коли Рівненщину представляла команда, складена з гравців сарненського «Маяка» та кричильського «Колоса». Тоді рівняни також пройшли перший етап, а у другому поступилися львів’янам. Нині колектив збірної  сформований на базі томашгородського «Граніта» та ФК «Рафалівка» з додаванням декількох футболістів  інших команд. А переможець цих змагань представлятиме Україну у Кубку регіонів УЕФА.

Перед матчем довелося поспілкуватися з головними офіційними особами  обидвох колективів. Заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський  повідомив, що їхня команда сформована на базі луцького «ЛСТМ», а також гравців  з Ковеля, Нововолинська, Боратина, Старого Чарторийська та Ківерців. Виконавчого директора Рівненської обласної федерації футболу Олега Кучера я запитав, чим зумовлений такий ранній початок зустрічі у буденний день(гра починалася о 16.00).Той відповів, що цей  час визначається ФФУ. Дивно, мені здається,що у футбол грають для глядачів, і якби поєдинок почався хоча б на півтори години пізніше, то навіть з урахуванням додаткового часу було б ще не темно, а глядачів прийшло б не 400, як вказано у офіційному протоколі, а, принаймі, втричі більше.


Перед поєдинком відбулась урочиста церемонія відкриття, з вітальним словом виступив вже згадуваний Олег Кучер, свою майстерність продемонстрували  юні танцюристи рокитнівського дошкільного закладу №1(художній керівник  Світлана Гончар), прозвучав Гімн України, і гра почалася.

Склади команд: збірна Волині – Дувакін – Ю.Заліпа,Жуковський,Прощерук,Олійник – Ільїн,Бурковський,Пушкарчук,Портянко,Чепура – Коваль.

На заміну виходили:Краснопера,Сущ,Іваницький,Кодлубай,Горщарук,А.Заліпа.

Тренер: Олег Федюков.

Рівненщина: Черевач – Лемешинський, С. Чугай, Р. Чугай, Сад – Левков, Серховець, Гребень, Степанюк, Федіна – Питель.

На заміну виходили: Ярмошик, Крупенко,Стельмах,Федорович.

Тренер: Іван Малець.

Судді:І.Садковський,М.Брик,В.Буняк(всі – Тернопільщина).

Попередження: Жуковський, А.Заліпа,Дувакін,Кодлубай – Серховець, Степанюк.

Вилучення:Дувакін.

Голи: Гребень(95, пенальті),Федіна(107).Стельмах(120+2) – Ільїн(110).

Як бачимо по складу, нашу область представляли в основному рафалівчани та гравці з Вараша і Томашгорода.

Перший тайм був малоцікавий, суперники в основному приглядалися один до одного і мало турбували голкіперів. Запамятався хіба що вихід віч – на – віч з воротарем Віталія Пителя, але нападник з вигідної позиції у ворота не влучив, та штрафний у виконанні Стаса Гребеня, який у блискучому стрибку відбив Дмитро Дувакін. До речі, у другому таймі Стас знову повторив свій прицільний удар, та ковельський кіпер був на висоті.

По перерві справи пішли веселіше, і вже на перших хвилинах арбітр призначив вільний удар у межах карної зони господарів, та Андрій Пушкарчук пробив вище воріт. Атаки почергово накочувалися на ворота то Черевача, то Дувакіна, але до кінця основного часу рахунок так і не було відкрито – 0 : 0.

Усі основні події цього захоплюючого двобою трапилися у додатковий час. Уже на його початку сміливий рейд по правому фланзі атаки здійснив томашгородець Олександр Ярмошик. Він стрімко оббіг одного оборонця, прокинув м’яч і мимо кіпера, але той збив його з ніг. Це сталося уже в межах штрафного майданчика, а жовта картка для Дувакіна була вже другою, тому він змушений був залишити поле, а тренеру  гостей Федюкову прийшлося міняти польового гравця на кіпера Красноперу. Але Стас Гребень не залишив останньому жодного шанса – 1 : 0.

А початок другої додаткової 15-тихвилинки подарував господарям поля другий гол. На цей раз показово зіграв джокер Івана Мальця Віктор Стельмах. Знаходячись у центрі карної зони спиною до воріт, він не став нічого придумувати, а переадресував шкіряну кулю лівіше на самотнього Романа Федіну, який не мав права на промах – 2 : 0.Гостям втрачати вже було нічого, і вони кинулися на відчайдушний штурм воріт Черевача, який приніс плоди у вигляді гола Віталія Ільїна – 2 : 1.Зрозумівши, що у цьому матчі ще не все втрачено, волиняни мали ще декілька моментів біля володінь господарів, але їхні старання звів нанівець той же Стельмах вже на 122 –ій хвилині, обманувши  усіх захисників  - 3 : 1.

Тепер у середу, 2-го травня, рівняни  проведуть наступний поєдинок у Вінниці.Збірна цієї області вийшла переможцем у зустрічі з хмельничанами – 4 : 1.

ЧЕМПІОНАТ РІВНЕНЩИНИ:УСІ НАШІ СТАРТУВАЛИ УСПІШНО.

Минулого тижня розпочався чемпіонат області у першій та другій лігах. У складі учасників першої ліги сталися зміни: перед початком змагань досить несподівано відмовився від участі березнівський «Случ», натомість їх ряди поповнили рокитнівське «Полісся» та ФК «Садове» Гощанського району. Таким чином тепер контингент першої ліги становить 13 колективів.

У стартовому поєдинку ФК «Малинськ» переграв млинівську «Вілію» - 3 : 1, а більшість матчів відбулося у неділю. Гощанський АГАТ вдома поступився радивилівському «Соколу» - 0 : 1, бугринська «Калина» з Гощанського району(дебютант змагань) вдома обіграла кричильський «Колос» -3 : 1.ФК «Рафалівка» у Клевані екзаменував ще одного новачка ліги – місцеву «Коливань». Вже на 6-ій хвилині гості вийшли вперед зусиллями Стаса Гребеня – 0 : 1, а під завісу першого тайму Віктор Стельмах подвоїв рахунок – 0 : 2.Початок другого тайму склався невдало для приїжджих футболістів, бо Вадим Ярошик  спрямував м’яч у власні ворота – 1 : 2.Та невдовзі Дмитро Серховець  забиває третій гол господарям, але Андрій Оксенюк знову скорочує розрив у рахунку – 2 : 3.Остаточний рахунок встановив на передостанній хвилині матчу  Ярослав Похила – 2 : 4 для гостей. Перемогли – 2 : 1 і рафалівські юнаки – минулорічні переможці змагань дублерів.

Три очки з млинівського виїзду привіз також «Ізотоп – РАЕС» .Атомники виграли у «Вілії» зусиллями Сергія Чугая – 1 : 0.

У другому турі рафалівчани приймають вдома у неділю «Калину», а ізотопівці – сарненський «Маяк».

У другій обласній лізі теж зміни. Усіх учасників(а їх 15) поділили на дві групи, але не по територіальному принципу. Тож разом з володимирецькою МФК «Енергією» у групі «А» змагатимуться ФК «Зарічне», костопільський «Свиспан»,здолбунівський «Експрес»,дубенський «Імпульс», малятинське «Полісся» то ОТГ «Клевань – Оржів». У групі «Б» гратимуть 8 колективів – томашгородський «Граніт», »Лісівник» Дубровиця, «Сокіл» Осова,»Локомотив» Здолбунів, «Кобра» Острог, ФК «Вельбівно» Острозького району, «Колос» Рачин та «Стир» Демидівка. Після двоколового турніру по дві кращі команди розіграють між собою дві перепустки до першої ліги.

А стартували володимирчани вдома зустріччю з дебютантами ліги – ФК «Зарічне». Гості поки що знаходяться, так би мовити, у іншій ваговій категорії і набираються досвіду. Хоча пручалися вони вельми довго – лише під завісу першого тайму Олександр Манзик на дальній штанзі «замкнув» передачу з правого флангу атаки – 1 : 0.А до цього футбольна фортуна немов би насміхалася з володимирецьких форвардів, бо м’яч після їхніх ударів потрапляв у голову кіперу, ковзав по п’ятках захисників – словом, летів, куди завгодно, тільки не у ворота.

По перерві гості осміліли і теж почали загрожувати воротам Дмитра Андрєєва, але до завершальних ударів справа якось не доходила. Натомість господарі своїх шансів не змарнували – спочатку  на прицільний удар метрів з 20-ти у верхній кут воріт спромігся капітан Василь Новицький – 2 : 0, а потім з центра поля втік на побачення з приїжджим  кіпером Вадим Назаришин і своїм шансом скористався – 3 : 0.У нашій групі костопільчани обіграли – 3 : 1 Дубно, а ОТГ «Клевань – Оржів» розбив 4 : 1 здолбунівський «Експрес».У другому турі наш хлопці у суботу їдуть у Дубно, але ще перед тим їх очікує у Заборолі гра Кубка Рівненщини з місцевим «Продтехобладнанням».

Ю.Ковалець.
 

У вас недостатньо прав для коментування.