HomeСпортФутболФутбол: залишився останній тур

Футбол: залишився останній тур

( 0 Votes )

Добігає кінця чемпіонат області з футболу у першій та другій лігах – залишився лише заключний тур, що пройде 4-5 листопада.

А в передостанньому турі, що завершився напередодні, у першій лізі визначилася призова трійка. Вона, у порівнянні з минулим роком, змін не зазнала – ті ж ОДЕК, Малинськ та Сарни.

Невелика інтрига була у боротьбі за „бронзу”, на яку ще зазіхала й Рафалівка (у неї було на очко менше і на гру більше, ніж у „Маяка”). Тобто навіть виграш у неділю в Сарнах ще не гарантував рафалівчанам нічого, бо останній матч з Садовим вони вже зіграли, а до суперника в наступний вихідний ще приїде Гоща.

За дуже несприятливих погодних умов обидві команди видали досить непоганий футбол, особливо до перерви. Суперники ні в чому не поступалися один одному. Гостям, правда,було важче – вони грали проти вітру. Та й арбітри (за місцевою традицією) у спірних ситуаціях були на стороні господарів.

У другому таймі наставник рафалівчан Іван Ярута вирішив застосувати провірений хід з виходом на заміну „джокера” Віктора Стельмаха. У трьох попередніх матчах така тактика спрацьовувала. А у Сарнах не вийшло. Ще хвилин 15 у другому таймі тривала рівна боротьба, а потім суддя Віктор Самков поставив пенальті, який „маяки” успішно замінили на гол – 0 : 1. Так гра і закінчилася, не дивлячись на те, що суперники докладали максимуму зусиль, щоб якось змінити рахунок. Але важке і слизьке поле завжди ставало на заваді гравцям.

Таким чином, рафалівчани завершили чемпіонат. Як для дебютанта, то зіграли вельми непогано. Чи могли краще? Без сумніву, але надто багато було втрачено ще у першому колі.

Останню гру на своєму полі провів „Ізотоп – РАЕС”. Атомники досить довго, аж до середини другого тайму, нічого не могли подіяти із захистом одного з аутсайдерів змагань – ФК „Садове” Гощанського району. Та врешті-решт таки гості „підсіли” фізично і спершу пропустили один гол, а потім і другий, який у виконанні Сергія Шкіндера став справжньою окрасою поєдинку. Тож 2 : 0, і в ізотопівців залишився останній виїзд до Малинська.

У змаганні юнаків ФК ”Рафалівка” грала із сарненськими однолітками (до речі, минулорічними переможцями турніру уже у ранзі чемпіона), і проблем, забігаючи вперед, не мала. Розгром 6 : 0 забезпечили два „дублі” нападаючих Віталія Волощука та Леоніда Федіни і голи хавбеків Євгена Романчука та Володимира Кібиша. У підопічних Івана Мальця в активі стало 52 набраних очки з відмінною різницею забитих та пропущених м’ячів: 98 – 16. Як бачимо, до сотні забракло лише двох голів.

Назву усіх дебютантів-переможців: Ігор Блищик, Віталій Волощук, Микола Гребень, Олег Губеня, Антон Закревський, Володимир Кібиш, Юрій Клець, Богдан Ковальчук, Влад Копач, Вадим Левков, Григорій Муляр, Володимир Омельчук, Євген Пашко, Віктор Пугач, Євген Романчук, Леонід Федіна, Михайло Хмелюк, Ігор Черевач, Павло Шемехно та Вадим Ярошик. Без сумніву, вже у наступному сезоні декого з цих хлопців ми побачимо у основному складі рафалівчан.

А за інші призові місця у юнаків триває запекла боротьба між „Ізотопом” та „Вілією”. У суботу варашани декласували „малоліток” з Садового – 10 : 0. Чим відповість Млинів у перший день листопада та як завершиться їхня заочна дуель у заключному турі, дізнаємося трохи пізніше.

 У другій лізі володимирецька МФК „Енергія” приймала одного з претендентів на вихід у першу лігу – рокитнівське „Полісся” – і перемогла 3 : 0. Голи за наших футболістів забивали Василь Гузоватий, Ігор Кисіль та Олександр Манзик. Але суперник подав протест на участь у грі дискваліфікованого гравця і, скоріше за все, „енерджайзерам” „світить” технічна поразка.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.