( 0 Votes )

Аґрусове з апельсином

1 кг аґрусу, 500г апельсинів, 1,5 кг цукру.

Аґрус, апельсин зі шкіркою пропустити через м’ясорубку. Додати цукор, розмішати. Поставити на вогонь, але не кип’ятити, тільки щоб розтанув цукор. Розлити по банках. Так само можна зробити «холодне» варення, не кип’ятити. Тільки зберігати в холодильнику.

 

Конфітюр з полуниці та аґрусу

1 кг аґрусу, 500 г полуниці, 1,2 кг цукру.

Аґрус пропустити через м’ясорубку, полуницю нарізати часточками навпіл. До аґрусу додати цукор і варити 5 хв., потім додати підготовлену полуницю і варити ще 5 хв. Капніть на холодну тарілку варення, якщо маса не загусає – варити ще декілька хвилин.

 

Конфітюр з порічок

1 кг порічок, 1 кг цукру, 1 апельсин.

Підготовані ягоди всипати в каструлю і проварити 2-3 хв. від закипання. Потім перетерти через сито, щоб відділити кісточки та шкірку. Готове пюре додати цукор, поварити 10 хв., додати сік апельсину, закип’ятити. Розкладати по банках.

 

Джем малиновий по-польськи

1 кг малини, 600 г цукру, 0,5 скл. соку (пюре) порічок або смородини.

Цілі ягоди малини засипати цукром, додати сік і варити 15 хв. від закипання. Розкласти по банках.

Найкраще смакує з порічками.

 

Джем з аґрусу з лимонами та апельсинами

1 кг аґрусу,  по 2 апельсини та лимони, 1 кг цукру.

Перебраний аґрус, почищений від шкірки апельсин, нарізаний зі шкіркою лимон – все перемолоти на  м’ясорубці. Додати цукор та дати постояти 2 години. Потім поставити на вогонь та варити впродовж години, постійно помішуючи. Готовий джем розфасувати в банки.

 

Малинове з чорницями (від подруги з соцмереж)

1 кг малини, 200 г чорниць, 1.3 цукру, 400 мл. води.

Зварити цукровий сироп. Гарячим сиропом залити підготовлені ягоди і настоювати 3-4 год. при кімнатній температурі. Потім поставити на вогонь і варити 10 хв. Гарячим розфасувати в банки та закатати.

 

Варення з ревеню

1 кг ревеню, 1 кг цукру.

Почищений та нарізаний шматочками ревінь засипати цукром. Залишити на одну добу. На другий день поставити на повільний  вогонь та варити, періодично помішуючи. Для перевірки готовності варення, капніть сироп на холодну тарілку. Зачекайте, поки схолоне. Готове варення не буде  розтікатися.  Розкласти по банках гарячим і закатати.

Лариса Сарницька

У вас недостатньо прав для коментування.