HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині закриють усі магазини, крім продуктових та побутових, а також аптек

На Володимиреччині закриють усі магазини, крім продуктових та побутових, а також аптек

( 0 Votes )

Вимоги карантину мають неухильно виконуватися

Минулого четверга відбулося засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова РДА (він же – голова комісії) Анатолій Рижий. На засіданні конкретизували комплекс заходів, який має перешкодити можливому поширенню коронавірусу в районі.

Питань, які вимагали негайної відповіді, пролунало чимало. Як,скажімо, правильно зорієнтуватися з карантином у торговельній мережі, щоб не паралізувати торгівлю продуктами, медикаментами та пальним і не загальмувати весняну посівну кампанію? Чи можна, впорядковуючи торгівлю на час карантину, скористатися принципом вибірковості, аби дати людям можливість придбати потрібну їм побутову хімію або засоби особистої гігієни? І як усе це організувати, щоб обходитися без скупчення людей у магазинах?

Відповідаючи на ці питання і виходячи з національного плану протиепідемічних заходів по запобіганню занесенню та поширенню коронавірусної інфекції, районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на період карантину запропонувало призупинити роботу розважальних і торгово-розважальних закладів, ресторанів, кафе, кальян-клубів, басейнів, лазень, саун, тренажерних залів, фітнес-центрів, бібліотек, непродовольчих магазинів та відділів, закладів побуту, перукарень, установ побутового обслуговування, речових та продовольчих ринків, точок продажу іноземних товарів, тютюнових кіосків та закладів швидкого приготування їжі.

Поза забороною пропонувалося залишити лише заклади торгівлі харчовими продуктами, супермаркети (крім швидкого приготування їжі, гарячих напоїв тощо), а також – аптеки (включаючи ветеринарні), АЗС, автомийки і торговельні точки, які реалізують гігієнічні, дезінфікуючі та миючі засоби.

Для магазинів, які торгують будматеріалами, автозапчастинами, побутовою технікою, меблями, квітами, а також відділам продажу одягу, за необхідності рекомендовано працювати у дистанційному режимі.

Також рекомендовано прибрати з торгових залів столики для розпивання кави, чаю та інших напоїв і неухильно дотримуватися вимог протиепідемічного режиму.

Щоб передбачені карантинні заходи дотримувалися, запропонували створити спеціальну оперативну групу, яка контролюватиме режим карантину і вживатиме заходів до порушників. Зазначалося, що особливу увагу слід приділяти людям, які повертаються з-за кордону, та що при бажанні можна піти у відпустку, а при потребі – в самоізоляцію на відповідний термін. Користування захисними масками, відзначалося, засіб важливий, але використана маска відразу має утилізуватися (її можна спалити або ж відправити у сміття). Бажано також використовувати засоби дезінфекції.

Прийняте за матеріалами засідання розпорядження опубліковане на обох наших сайтах. Читачі, сподіваємось, уважно з ним ознайомляться.

Того ж дня відбулася селекторна нарада під головуванням голови ОДА Віталія Коваля. Власне, це був комплексний огляд тих масштабних заходів, що вже розгорнулися в області і мають протидіяти поширенню коронавірусної інфекції. Це і робота господарського комплексу в умовах карантину, і мобілізація обласної медицини на боротьбу з інфекцією, і протидія можливим проявам корисливості в умовах підвищеного попиту на медикаменти, продукти й інші життєво важливі товари, і, по можливості, перехід на дистанційні форми роботи на період карантину.

Керівників структурних підрозділів та апарату облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій зобов’язали надавати відпустки працівникам та дозволили з 18 березня по 3 квітня виконувати роботу на дому. При цьому посадові обов’язки мають виконуватися в повному обсязі, а самі працівники мають бути на постійному зв’язку з керівництвом.

Олексій Городний

 

У вас недостатньо прав для коментування.