HomeНовиниВ РайоніПонад мільйон гривень виділила райрада на боротьбу з коронавірусом

Понад мільйон гривень виділила райрада на боротьбу з коронавірусом

( 0 Votes )

20 березня Володимирецька районна рада схвалила Програму із запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Володимирецького району COVID-19. На її виконання депутати відразу ж виділили близько 1,134 млн гривень. 

Ще 170 тисяч передбачили на інші, не передбачені програмою заходи, але які необхідні для ефективного реагування усіх районних служб на можливе поширення пандемії.

Сьогодні в Україні ситуація не така складана як в деяких європейських країнах. Але якщо рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію у нас зростатиме, то для належного реагування потрібні будуть немалі кошти, – так пояснював необхідність схвалення Програми директор КНП «Володимирецька центральна районна лікарня» Іван Караїмчук. Район потребує апаратів штучного дихання, які сьогодні коштують близько 800 тисяч гривень і ціна продовжує зростати. На закупівлю та доставку піде біля 3 тижнів, тому діяти треба оперативно.

Крім того, передбачені кошти дозволять закупити експрестести на коронавірус, додаткові засоби особистого захисту, медикаменти. Все це дозволить підвищити готовність району до можливого виявлення у нас випадків хвороби.

Подібні програми прийняли Рівненська обласна рада та інші районні ради області.

Володимирецька РДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.