HomeНовиниВ РайоніНа випадок надзвичайних ситуацій купили респіратори

На випадок надзвичайних ситуацій купили респіратори

( 0 Votes )

Управління будівництва та інфраструктури, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства Володимирецької районної державної адміністрації через державні онлайн-закупівлі закупило 45 тисяч 400 респіраторів для захисту цивільного населення в районі.

Ціна на торгах за них стартувала із 295 тисяч гривень. Участь в торгах за респіратори для жителів Володимиреччини взяли 4 учасників.

Конкуренти пропонували навіть меншу ціну, ніж переможець. Як от дніпропетровська промислова компанія «Укрспецфільтр» та підприємець з Харкова Юрій Пилипенко, які готові були ці респіратори продати за 158 і 159 тисяч гривень відповідно. Але цих двох учасників дискваліфікували через неповний пакет документів. А пропозицію ще одного, київського товариства «Респфарм», навіть не розглядали, оскільки вона лише на 3 тисячі була дешевою від стартової ціни.

– Закупівлі респіраторів передбачені законодавством у всіх районах, які входять до зони спостереження атомних електростанцій. У Володимирецькому районі до зони спостереження Рівненської АЕС потрапляє 57 населених пунктів. Респіратори закуповуються за рахунок субвенції з держбюджету – на населення, яке не працює, у тому числі на школярів. Їх зберігають у спеціально відведених місцях у населених пунктах, в основному при школах. Роздавати їх будуть лише у випадку надзвичайної ситуації. На щастя, з Рівненською АЕС такої не було, проте законодавство вимагає, щоб респіратори були постійно у наявності. Оскільки термін придатності – кілька років, їх періодично потрібно знову закуповувати. Попередня закупівля у районі була у 2016 році, тоді було придбано більше 46 тис. респіраторів. Коли буде наступна, залежатиме від терміну придатності, який вкаже виробник поставлених нам респіраторів. Старі ж відправимо на утилізацію, – коментує начальник управління Олександр Марковець.

Детальніше на Володимирець.Сity.

 

У вас недостатньо прав для коментування.