HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині з’явилася ще одна громада

На Володимиреччині з’явилася ще одна громада

( 0 Votes )

На минулому тижні відбулася сесія сільської ради в с. Озеро на якій було прийнято рішення про добровільне об’єднання територіальних громад. 

Перед цим аналогічні рішення прийняли також сусіди: - Новаківська сільська рада - 21 червня, - Кідрівська сільська рада - 24 червня, - Каноницька сільська рада - 19 липня.

Таким чином, процес утворення обєднаної територіальної громади завершено. Тепер залишилось лише клопотати перед ОДА про звернення до ЦВК щодо призначення перших місцевих виборів. 

Як ми вже писали раніше, чотири громади Володимирецького району вирішили обєднатися самостійно, оскільки райцентр - селище Володимирець відмовилось створювати ОТГ із сусідами. Ініціатором обєдання виступив Новаківський сільський голова. 

Новоутворена Каноницька ОТГ налічує понад 6000 мешканців.

Нагадаємо, що це вже третя ОТГ створена у Володимирецькому районі в цьому році. Раніше утворились Полицька та Антонівська сільські ОТГ, які також чекають на призначення виборів.

Активізація обєднавчих процесів на Володимиреччині стала можлива завдяки плідній співпраці Володимирецької РДА та Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, які протягом 2018 року провели серію інформаційно-навчальних заходів та ознайомчих поїздок.

Джерело: Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

 

У вас недостатньо прав для коментування.