HomeНовиниВ РайоніМодель вирішення кадрової проблеми на Володимиреччині - Україні!

Модель вирішення кадрової проблеми на Володимиреччині - Україні!

( 0 Votes )


Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова запропонувала презентувати іншим областям досвід вирішення кадрової проблеми в галузі охорони здоров’я Володимирецького району.

 Там, зокрема, цьогоріч підсилити кадровий потенціал сільської медицини планують десять сімейних лікарів, а загалом в інтернатурі нині навчаються 40 місцевих мешканців. Про це розповів очільник району Володимир Ткачук, презентуючи на нараді в облдержадміністрації шляхи ефективного менеджменту в медичній галузі. Він зауважив, що фахових лікарів у село зацікавлюють службовим житлом і надбавками. 

Адже 50 відсотків коштів, які вдалося зекономити за рахунок оптимізації мережі, спрямували на фінансове заохочення медиків. Загалом торік у районі заощадили 3 мільйони 500 тисяч гривень. Іншу половину цієї суми використали для оновлення шести сільських медзакладів, створивши тим самим комфортні умови для праці та якісного обслуговування людей. Це водночас дозволяє лікареві реалізувати себе як професіонала.

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України акцентувала, що нині в медичній галузі держави відчутний дефіцит кадрів, і вирішувати цю проблему потрібно в комплексі. Водночас Ірина Акімова зауважила, що додатково до передбаченого на цей рік збільшення оплати праці для бюджетників (на 5,6 відсотка) на первинному рівні медичної допомоги заплановано запровадження в усіх регіонах нових надбавок за обсяг та якість роботи сімейного та дільничного лікаря. Такі надбавки, введені торік у 4 пілотних регіонах, дозволили збільшити на 56 відсотків зарплату лікаря "первинки", яка тепер досягає 5000 – 7000 грн.

 

Прес-служба Рівненської ОДА

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.