HomeНовиниВ РайоніМеценат подарував 20 тисяч гривень на встановлення сантехніки у дитсадочку в Зеленому (+фото)

Меценат подарував 20 тисяч гривень на встановлення сантехніки у дитсадочку в Зеленому (+фото)

( 0 Votes )

У садочку «Яблунька» в селі Зелене виховують 35 діток. Дитсадок тут непоганий, просторий, з великими вікнами.

В ньому за бюджетні модернізували систему опалення, встановили додатковий бойлер на гарячу воду та пробурили нову свердловину на питну воду. Словом, умови ніби непогані як для села.

Школа поруч, і медпункт в одному приміщенні. Тож не дивно, що в садочку вчиться навіть дитина з Воронок.

Але насправді є тут і чимало задавнених проблем, бідкається завідуюча цим дошкільним навчальним закладом Галина Степанян. У спальнях для старшої групи доволі прохолодно як для дитсадка. У свій час хтось зекономив на бюджетних коштах і тут встановили вікна без додаткових підсилюючих перемичок. Тож у вітряну погоду вони вітрилом видимаються всередину, їх страшно відчиняти і з них дме. Меблі тут старенькі, певне, ще пам’ятають радянську владу, особливо ліжечка.

 

Але найбільша проблема – із сантехнікою. Наприклад, на другому поверсі працює лише 1 унітаз (на кілька десятків діток!).

А помити дитинку – то ціле тобі екстремальне випробування і для психіки, і для здоров’я: піддон металевий, холодний, шторки нема, усі дивляться на процес твого купання, та ще й в кімнаті холодно. Словом, треба з колиски бути «моржем», щоб не підхопити якоїсь болячки.

 

 

Звісно, й грошей на все у бюджеті не вистачить; садочок працює, а комфорт, мовляв, самі створюйте.

Тож дійсно з потрібною дітям допомогою напередодні нового року завітав у «Яблуньку» Іван Базака, помічник відомого мецената Віктора М’ялика.

Якраз на Святого Миколая він привіз у дитсадок новорічні подарунки від мецената – і 20 тисяч гривень на ремонт сантехніки.

 

 

За ці гроші на 2 групи закуплять 4 дитячих і 1 дорослий унітаз, 1 комплект для душу і 2 мийки на кухню (бо старі протікають), 6 кранів-змішувачів і 8 одинарних краників (старі через стабілізацію тиску в системі почали протікати), а також всю необхідну фурнітуру і витратні матеріали. Якщо вдасться зекономити на новорічних знижках, то візьмуть ще 2 кутових шторки для душу.

 

 

Персонал дитсадочка замість канікул і приємних новорічних клопотів отримав завдання від мецената до Різдва закупити необхідні матеріали і виконати основні роботи. Та дівчата не скаржаться, а радіють цьому додатковому навантаженню. Вони пообіцяли залучити батьків, щоб здешевити витрати. І запрошують Віктора М’ялика на відвідини «Яблуньки» після ремонту – щоб прозвітувати про використані кошти і подякувати йому за такий необхідний подарунок.

Сергій СКІБЧИК. Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.