HomeНовиниВ РайоніБасейн чистять. Вивезли близько 600 машин сміття

Басейн чистять. Вивезли близько 600 машин сміття

( 0 Votes )

На оновлення водойми піде 6,5 мільйонів гривень

У Володимирці триває реконструкція водойми, що має наблизити паркову зону містечка до європейських ландшафтних стандартів. На це вже витратили близько двох мільйонів гривень. Наразі вже становили оглядовий майданчик, який претендує стати головною фотозоною для володимирчан та гостей містечка.

Біля водойми прогулюються люди і зацікавлено оглядають обновку, уже пропонують тут організовувати виїзні весільні церемонії та фотосесії.

Журналісти Володимирець.city зустріли тут і одного з найманих працівників, який брав участь в очистці басейну.

-   І де ж сміття діли?

-   За Володимирець вивозили.

-   А скільки машин вивезли? Дві? Три? Двадцять?

-   Ви що, смієтесь?! Десь 600 машин! Я особисто зробив рейсів з 400! Мулу і сміття було дуже багато.

-   А що найчастіше серед нього траплялось?

-   Пакети, пляшки, навіть метал. Бурштину знайшли кілька камінчиків...

За словами селищного голови Олександра Осмоловича, заплановане на цей рік очищення дна водойми та спорудження оглядового майданчика (він же рахується пірсом) виконала фірма «Будреконструкція». На це виділили близько 2,4 мільйонів гривень. Загальна вартість проекту – 6,5 мільйонів гривень. Вже освоїли біля 2 мільйонів гривень. Навесні прокладуть бруківку біля оглядового майданчика і пофарбують балясини, бо через похолодання ці роботи зараз унеможливлюються.

По іншому проекту селищна рада передбачила 100 тисяч гривень на поточний ремонт гідроспоруд-мостків, де скидали воду. Наступними тижнями роботи завершаться, встановлять шлюз, перекриють стік і вода у водойму набереться.

 

У вас недостатньо прав для коментування.