HomeНовиниВ РайоніСкільки коштує зварити борщ у Володимирці?

Скільки коштує зварити борщ у Володимирці?

( 0 Votes )

За цінами сьогодні не вгонишся. І як би ми не намагалися економити, десь економиш, а десь витрачаєшся. Звісно, є речі від яких українці через їх здорожчання змушені відмовлятися. Але генетично не можна відмовитися від їжі, від смачного українського червоного борщику. Саме на його прикладі ми й розглянемо підвищення цін на володимирецькому ринку.

Отож, у скільки обійдеться борщовий набір жителям Володимиреччини?

Добре, якщо ви плідно попрацювали влітку, і восени зібрали хороший урожай власної городини. А якщо ж за певних умов врожай зібрати не вдалося, готуйте гаманці і запасайтеся терпінням, бо ціни цьогоріч зросли добряче.

Наприклад, м'ясо (за словами продавців, найчастіше для борщу використовують свинячі реберця) обійдеться в середньому 92 гривні за кілограм. Його можна замінити курячою четвертинкою, середня ціна якої 5 грн. 25 коп. за 100 грам. 


Ціна на капусту у магазинах коливається в межах 9 гривень; щоправда, можна знайти й дешевше – за 6 гривень, але матиме вона гірший вигляд. Якщо м'ясо за останні два місяці подорожчало у середньому на 2 гривні, то морква навпаки – здешевшала на 1 грн. 50 копійок, і тепер її ціна становить  у магазинах від 11 до 15 гривень, на продуктовому ринку – 13, а подекуди і 10 гривень за кілограм. Знову ж таки, різниця в ціні часто – різниця у вигляді.

Жодна заправка до борщу не обійдеться без цибулі. Вона на ринку нині становить 13 гривень, така ж ціна і в магазинах. Картопля теж подорожчала на гривню,  кілограм  цієї  овочевої культури – 4 гривні за кілограм. А ось буряк нині коштує 10 гривень за кілограм. Щедрі продавчині на місцевому ринку погоджуються продати і за 8 гривників, бо, мовляв, останній.


А ще ж для борщу необхідна сметана, середня ціна якої 25 гривень, в залежності від жирності, олія    33 гривні, томатна паста – 24 гривні.

Спілкуючись з нами, продавці на ринку прогнозують подорожчання цибулі на 2 гривні та капусти. Кажуть, особливо відчутна цього року нестача цибулі. Вона злетить у ціні в першу чергу, ще до нового року.

– О-о-о, сьогодні все дорого. Зварити 3-літрову каструлю борщу сьогодні обійдеться під 100 гривень, не менше. А то, може, ще й більше, бо ціна на м'ясо коливається, в основному в гору, –  каже продавчиня Марія з продуктового ринку.

Попереду на українців чекають  свята, отже, продукти ще здорожчають. І якщо вірити експертам Міністерства економрозвитку і торгівлі, які пророкують ріст валюти до 29 грн. 60 копійок на кінець 2018 року, на нормальні ціни годі й сподіватися.

Ольга ПЕШКО, Олена СТЕЛЬМАЩУК.

Фото Ольга ПЕШКО.

 

У вас недостатньо прав для коментування.