HomeНовиниВ РайоніНовини району за тиждень

Новини району за тиждень

( 0 Votes )

«Аква» готова до зими

За словами головного інженера КП «Аква» С.Савчука, підприємство до зимового періоду готове: закуплено 350 тонн протиожеледної суміші, в наявності 2 трактори і 2 навантажувачі. При надмірних сніжних заторах для розчистки доріг залучатимуть бульдозери і грейдери місцевих приватних підприємців.

Наразі активно замінюють по селищу лампочки (закупили 150 ЛЕДівських енергозберігаючих). Центральна площа селища освітлюється у зимовий період довше: орієнтовно з 17:00 до 01:30, а потім з 05:00 до 07:30.

 

Відстояли свої права

Ввечері 28 жовтня у Вараші водій рейсу Рівне-Вараш на зупинці громадського транспорту відмовляв учасникам бойових дій у безкоштовному проїзді. Під час діалогу він висаджував хлопців і обіцяв викликати поліцію, але хлопці також погодилися на виклик патруля. Водій «дав задню», адже не дозволяється курсувати рейсовим автобусом через центр міста. Хлопці переконали водія, що він не правий. Учасники АТО мають право викликати поліцію у випадку, якщо їм відмовляють у передбаченому безкоштовному проїзді за посвідченням учасника бойових дій.

 

Володимирецька ЦРЛ змінила свій статус

26 жовтня на засіданні президії райради депутати затвердили новий статут Володимирецької ЦРЛ, програму підтримки на 2018 – 2022 роки та прийняли інші необхідні для впровадження реформи рішення. Перетворення закладу з «комунального підприємства» в «комунальне некомерційне підприємство» здійснюється в рамках реалізації медичної реформи. Подібну реорганізацію вже пройшла первинна ланка системи охорони здоров’я району (КП «Володимирецький РЦ ПМСД» перетворено у КНП).

 

В районі знову обговорюють створення ОТГ

24 жовтня Володимирецька РДА організувала зустріч між представниками громад Ромейківської, Лозківської та Великожолудської сільських рад. Дані громади   за перспективним планом мають увійти до Рафалівської ОТГ та Городецької ОТГ. Жителі сіл сумніваються в результативності об’єднання. Більшість вважає, що варто об’єднуватись лише з Рафалівкою.

 

Пожежа у 5-поверхівці

26 жовтня  у Вараші горіли двері підсобного приміщення на 5-му поверсі. Вогнем знищено двері, закопчено стіни та стелю, на щастя, пожежа не встигла перекинутися на квартири, її швидко ліквідували. Мешканців евакуйовувати не довелося. Причини наразі встановлюють фахівці.

 

Відвідини музею

30 жовтня до Володимирецького районного історичного музею та музею вузькоколійної залізниці та Поліського краю завітали учні Жовкинівської та Антонівськох шкіл.  Даний захід пройшов у рамках факультативного курсу «Історія рідного краю». Діти ознайомились з експонатами музею, прослухали історію їхнього походження.

 

Спортсмени від РАЕС змагались в Южноукраїнську

26-27 жовтня в Южноукраїнську відбулась Спартакіада Атомпрофспілки України. Команди від міст-атомників змагалися у плаванні, гирьовому спорті, стрітболі та футзалі серед ветеранів.

У підсумку змагань збірна РАЕС стала чемпіоном Спартакіади у гирьовому спорті, збірна з плавання посіла друге загальнокомандне місце. Друге загальнокомандне місце виборола команда спортсменів у стрітболі (баскетбол 3х3).

 

Рятувальники з Володимиреччини змагались у США

Міжнародні змагання з пожежного кросфіту проходили 22-27 жовтня в м. Сакраменто (Каліфорнія, США), де участь взяли збірні із США, Канади, Аргентини, Нової Зеландії, Франції, Кувейту, Литви, Польщі, Словенії, Словаччини та Чехії). В складі збірної України були наші земляки -  рятувальники з охорони РАЕС Роман Сильчук та Вадим Петрук. У загальнокомандному заліку на півфінальних стартах наші пожежники здобули 13 місце серед 26 команд-учасниць. В індивідуальних забігах серед чоловіків, в яких взяли участь близько 200 рятувальників світу, наші рятувальники вибороли 62 та 76 місця. У категорії «Тандем» хлопці увійшли до двадцятки найсильніших.

Вл.інф.

 

У вас недостатньо прав для коментування.