HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині взялися ремонтувати дороги (+фото)

На Володимиреччині взялися ремонтувати дороги (+фото)

( 0 Votes )

Тема доріг так само збита, як і самі дороги. На сьогоднішній день в районі налічується 255 км 200 метрів доріг загального користування місцевого значення (8,1% від загальної протяжності доріг в області -- 2 місце на Рівненщині за протяжністю). А ще є 100,4 км доріг територіального значення. Сьогодні практично всі вони потребують поточного, середнього чи й капітального ремонту.

Однак, за словами  начальника управління будівництва та інфраструктури, надзвичайних ситуацій та ЖКГ Володимирецької РДА Олександра Марковця, системно ніхто не проводив аналіз їхнього стану.

Нині таки ремонтуються кілька напрямків доріг: у селі Зелене, відрізки дороги від Половель до Сопачева та від Володимирця до Антонівки, а також вулиця Повстанців у Володимирці. При всьому бажанні ремонти цих ділянок до кінця року не завершаться – здебільшого через брак коштів.

Зелене

Отож, напіввезунчиками можна назвати жителів села Зелене. Там майже через усе село і до окролиці в напрямку Володимирця вимостили ділянку дороги з суцільним шаром асфальту: на кам’яну подушку тут поклали суцільне асфальтобетонне покриття шаром не менше п’яти сантиметрів.

На даний об’єкт з держбюджету виділили 5 млн грн., але відремонтували лише два кілометри із пердбачених проектною документацію чотирьох через брак коштів. За словами Олександра Марковця, роботи тут продовжаться в 2019 році – при наявності фінансового ресурсу.

Однак разом із радістю прийшли й проблеми: тепер люди в соцмережах скаржаться на горе-гонщиків місцевих і приїжджих (в основному з Воронок). Ті з відремонтованої дороги влаштували місце для перегонів, а селяни відтепер не можуть спокійно перейти вулицю ні вдень, ні вночі, бо бояться бути збитими і понівеченими. Наразі ця проблема громадою вирішується.

Вул. Повстанців у Володимирці

Не дуже привабливо досі виглядає вулиця Повстанців у Володимирці. Тут ремонт тягнеться майже рік і активно претендує на звання “одвічного”. Роботи справді багато: встановлення “ливньовки”, бордюрів, капітальний ремонт проїжджої частини (суцільне асфальтобетонне покриття від вулиці Миру до вулиці Соборна, а  на початку Володимирця і до вулиці Миру – ямковий ремонт). На це виділено 4 млн 381 тис грн, з яких 1 млн 759 тис грн – кошти селради, решта суми виділена з держбюджету. Замовником робіт виступає Рівненська ОДА, а виконавець – підрядна організація ТзОВ “Будівельна компанія “Случ”.

Антонівка

Довгоочікуваною подією став і початок ремонту дороги в напрямку Антонівки (О 180202 Володимирець-Антонівка на ділянці км 8+100 – км 14+800 (від повороту на Жовкині  до повороту на В.Цепцевичі). З 19 жовтня сюди нарешті заїхала ремонтна техніка.

За словами О.Марковця, на 2018 рік на ремонт цього відрізку дороги з держбюджету виділено 8 млн. грн, цьогоріч заплановано влаштувати суцільне асфальтобетонне покриття загальною протяжністю 3,5 км на найбільш проблемних ділянках дороги. Загальна ж протяжність ділянки, яку мають полагодити загалом, становить 14,8 км. Ремонти інших відрізків цього напрямку заплановано виконати у 2019 році. Замовником робіт виступає департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, а роботи виконує підрядна організація ТОВ «ПРОГРЕС ДЕВЕЛОПМЕНТ КОМПАНІ».

Інформацію підготувала Олена Стельмащук.

Фото автора, Сергія Скібчика  та прес-служби Володимирецької РДА.

 

У вас недостатньо прав для коментування.