HomeНовиниВ РайоніДва роки на варті захисту прав громадян

Два роки на варті захисту прав громадян

( 0 Votes )

Два роки тому, 1 вересня 2016 року, в нашому селищі розпочало свою діяльність Володимирецьке бюро правової допомоги, що є структурним підрозділом Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Бюро знаходиться в приміщенні Володимирецької районної державної нотаріальної контори (смт. Володимирець, вул. Соборна, 20). В доступних для відвідувачів місцях розміщені стенди з корисною інформацією, різноманітні буклети на правову тематику.

За два роки існування бюро (станом на 27.08.18 р.) до нас звернулося  2195 клієнтів, з яких  1734 особам було надано правові консультації, а 461 написали звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Найчастіше громадяни зверталися з питань спадкового та сімейного права, права соціального забезпечення, земельного, житлового та адміністративного права.

Адвокати працюють з нами на контрактній основі та допомагають вирішувати найскладніші цивільні й адміністративні справи, представляють інтереси потерпілих в кримінальних провадженнях. Але крім адвокатів, які співпрацюють із центром, безоплатну вторинну правову допомогу надають ще й працівники відділу.

Діяльність фахівців Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спрямована в першу чергу на забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя, захист їхніх прав та інтересів в суді, посилення правової обізнаності громадян. Крім того,  однією з основних функцій центру є правопросвітництво, завдяки якому кожен житель нашого району зможе дізнатися про свої права та реальні можливості їх захисту.

Додатково повідомляємо, що стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» (prаvo.minjust.gov.ua, 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи надання безоплатної правової допомоги)).

 

У вас недостатньо прав для коментування.