HomeНовиниВ РайоніВолодимирець яскраво відзначив свій день народження! (+фото)

Володимирець яскраво відзначив свій день народження! (+фото)

( 0 Votes )

Найочікуваніша для Володимирця подія року знову настала! 28 серпня наше містечко відгуляло свій день народження.

Чекали його не лише дорослі, а й діти, бо в цей день центр селища перетворюється на справжній фестиваль атракціонів, розваг і смаколиків!

Уже під вечір на площі не знайшлося, певно, жодної родини, де б дитина хоч раз не залилася гіркими слізьми: скрізь дитя покаталось, але хочеться ще й ще, а гаманець усе тоншає і тоншає. Але – по порядку.

Ранок того дня почався не лише святковим богослужінням у тутешніх храмах. Певного роду ритуал відбувся і серед рибалок на ситалівському ставку: там провели фестиваль із визначенням кращого риболова. Перевірити вдачу прийшло до 15 чоловік. Дорослий квиток коштував 200 грн, а дитячий – 50. Деякі з учасників оповідали, що ранок таки не надто рибний, а от у неділю тут чи не відром рибу ловили – так клювало. Та й людей мало прийшло. Робочий день! Та, все ж, азарт грав в очах і дорослих, і малих. Найбільш вдатним рибалкою виявився Іван Ячний, який вловив того ранку трохи більше 5 кг риби. Усі переможці (дорослі і діти – окремо) отримали від підприємця М.Бурми безкоштовний квиток на вилов риби на ставку протягом цілого дня, а володар першого місця отримав винагороду й від селради – вудилище і котушку. Михайло Романович відмітив, що зібрані з учасників конкурсу гроші перерахує малозабезпеченим дітям. Вийшло, може, й небагато (трохи більше 2 тис. грн), але й вони комусь стануть у нагоді, тим більше – на початку навчального року.

На центральній площі Володимирця з самого ранку готувалися до святкування. Тож невдовзі глядачів вітали виступами навчальні заклади містечка, а трохи пізніше підключився духовий оркестр з Вараша. Селрада не скупилася на квіти і невеличкі подарунки. А навпроти РБК роздавали смачнючу юшку, яку приготували працівники ВПУ-29. Охочих почастуватися було багато. По-перше, юшка йшла на ура у похмуре холодне передобіддя; по-друге, вона справді була смачною і наваристою, а по-третє – абсолютно безкоштовною.

По обіді свято урочисто відкрили настоятелі володимирецьких храмів, очолювані владикою Анатолієм, та очільники району і селища. Тоді ж нагородили жителів селища, які словом і ділом, руками і розумом, людяністю і відданістю своїй праці роблять Володимирець ще кращим, прославляють його на всю область, Україну та світ. Кожного з номінантів чекали подарунки селради та привітання місцевих артистів. А народ- ний депутат В. Яніцький передав кільком жителям селища грамоти і грошові винагороди.

Не обійшли стороною й учасників Міжнародного юнацького футбольного фестивалю, нагородили його переможців та учасників (наша юнацька збірна зайняла 2-е місце у змаганнях).

Під вечір почалися довгоочікувані богатирські забави. Щоправда, козаків зібралося малувато та й конкурсами вони перебирали. (Можливо, трактор справді був заважкий, а колесо – завелике. А може, не хотіли псувати парадне вбрання. Та, все ж, зійшлися на трьох конкурсах: переноска мішка із зерном на швидкість, присідання з мішком та піднімання гирі). Переможці у різній кількості отримали мішки, з якими, власне кажучи, й працювали (мішки по 30 і 50 кг зерна та 10 кг цукру).

Згодом – концерт за участю переможців фестивалю «Мамина весна», заслуженого артиста України В.Данилюка та артистів художньої самодіяльності з Вараша, Сарн, Костополя, Березного і Володимирця.

Трохи далі від сцени весь день тривала виставка декоративно-прикладного мистецтва, фотовиставка «Просто Володимирець» та відбувся шаховий турнір. Тут же, поруч, можна було спробувати шашлики, медовуху, диво-тістечка й інші смаколики. З новинок – кожен міг не лише наїстись, а й сфотографуватися біля спеціально облаштованих фотозон у повітряних кульках або великих паперових квітах чи спробувати себе в якості моделі перед виходом на подіум, коли над ним чаклує візажист. Дітей і навіть дорослих під каштаном розмальовували арт-візажем. Біля турника, що постійно рухається, теж знайшлося чимало зівак та охочих безнадійно випробувати свій хист. А біля центру волонтерської підтримки проходила виставка відпрацьованої бойової зброї та майстер-клас по збиранню і розбиранню АК.

Що ж, організатори постаралися, готуючи урочисті заходи. Певно, таки не знайшлося байдужих до вируючого святковим дійством центру селища. Тому хочеться подякувати всім, хто долучився до свята. Ви зробили його насиченим, колоритним і цікавим!

 

 

Олена Стельмащук, фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.