HomeНовиниВ РайоніТротуари по-володимирецьки: кому виправляти "косяки"? (+фото)

Тротуари по-володимирецьки: кому виправляти "косяки"? (+фото)

( 0 Votes )

У червні  минулого року звістка про нові тротуари у Володимирці приємно вразила жителів селища.

Адже з укладанням нових тротуарів передбачалося, що й ходити стане безпечніше.

 Хідники з'явилися, зокрема, по вулиці Чорновола (від пошти до вул. Грушевського), підрядником на будівництво якої є ТОВ «Регіон теплопостачання»; по вул. Поштовій (від вул. Чорновола до вул. Шевченка) – підрядник ТОВ «Регіон теплопостачання»; по вул. Горького (від вул. Київської до ЗОШ №3) – підрядник «Олімп»; вул. Сагайдачного (від так званого ЗЛУМУ до ЗОШ №3) – підрядник «Олімп»; вул. Миру (від заводу «Ситал» до Володимирецького районного колегіуму) роботи виконував теж «Олімп»;  вул. Пилипа Орлика до ДНЗ «Казка» – підрядник «Олімп».

Так, наприклад, вартість робіт по вулиці Чорновола (від вул. Поштової і до вул. Грушевського) на ділянці протяжністю 500 м2 становила 311 тис. 436 гривень.

І все, здавалося б добре, бо все, що не робиться – робиться на благо жителів селища. От тільки вже через рік окремі тротуари втратили свій імпозантний вигляд, почали провалюватися або й взагалі розвалюватися.

Хто ж винен: підрядник, замовник, інспектор з технічного нагляду а може самі ж люди? Вам цікаво? Нам – теж.

Замовником робіт на вищевказаних ділянках є селищна рада. Її голова Олександр Осмолович на той момент зазначав, що усі роботи перевіряються.

  По вулиці Поштовій були окремі зауваження до викоання робіт, однак їх вже усунули. Нагляд за роботами по укладанню тротуарів здійснює інспектор з технічного нагляду Валентина Крупко. На сьогоднішній день проблем із облаштуванням тротуарів немає, – у червні минулого року через газету (№4 «ВВ», «У Володимирці побільшає тротуарів») запевнив голова селищної ради.

Чому ж тротуар, по облаштуванню з якого були зняті усі зауваження, сьогодні розсипається буквально на очах?

Тема привернула увагу більше місяця тому, коли з селищної ради звернулися до журналістів і попросили розповісти читачам про те, що по вул. Поштовій один із жителів цієї ж вулиці пошкодив тротуар, завізши до себе додому будматеріали.

Виїхавши на місце події, разом із спеціалістом з питань благоустрою  Володимиром Артюшиком ми почали з'ясовувати: хто ж винен?

Житель прилеглої території не приховував, що частина тротуару деформувалася внаслідок завезення ним матеріалів для ремонту. Разом із тим він нарікав на те, що якби тротуар був укладений правильно, за усіма нормами, цього б не сталося.

– Я тут живу. Коли робили тротуар, то бачили, що є заїзд у двір, і він мав би бути передбачений. Потрібно було, укладаючи тротуар, звернути на це увагу. Я не відмовляюся його відремонтувати, але зроблю це лише тоді, коли машина доставить мені усі будматеріали, зауважив житель вул. Поштова.

Тоді між собою обидві сторони порозумілися, і господар відремонтував тротуар.

А от нас тема тротуарів стала цікавити ще більше. Адже буквально через певний, нетривалий період часу тротуар по тій же вулиці став дуже руйнуватися в іншому місці. На одному із фото видно, як тротуарна плитка розсипається поблизу магазину «Садівник». Аби мати більше менш повне уявлення по стану тротуарів у селищі, у 30-градусну спеку ми обійшли чи не усі новоукладені тротуари. Висновок: проблеми дійсно є! Зокрема, по вул. Соборній, тротуар, який будувався у 2016 році, частково деформувався (на перехресті біля пожежної частини). По вулиці Київській теж в окремих місцях починає руйнуватися.

За коментарем ми спробували звернутися до голови селищної ради Олександра Осмоловича.

– Про те, що є проблема з тротуаром по вул. Поштовій, я не знав, особисто не бачив, бо був у відпустці і щойно повернувся до роботи. Якщо там є якісь проблеми, то ми зробимо зауваження, і підрядник має їх виправити. Є акти виконаних робіт, є проектно-кошторисна документація на кожен тротуар, так само є договір на виконання робіт. От згідно договору є рік гарантії на виконані роботи.

Жителі селища нарікають і на те, що люди, які виконують роботи, часто залишають після себе сміття та залишки будматеріалів. Приміром, таке помічали після робіт по вул. Соборній.

Втім задоволених новиною про появу нових тротуарів – більше.

– Знаєте, у нас час, коли молодь має дорогі потужні іномарки і літає нема ладу як, тротуари – це дійсно спасіння від біди. Хоча, чесно кажучи, ідучи по них, не завжди вільно себе почуваєш, – каже мешканка вул. Соборна.

– Зробили тротуари – добро людям. А ці люди хіба щось цінують? Я й сама не один раз помічала, як скутером їздять або велосипедами. Зараз порозбивають, – нарікає пані Галина, жителька вул. Сагайдачного.

На сьогоднішній день виконуються роботи ПП «Олімп» від вул. Соборної до вул. Вишневої. Також пройшли торги на виконання робіт по налаштуванню тротуару від вулиці Вишневої до Київської. Конкурс виграла волинська фірма, але оскільки вони значно знизили ціну, то за словами селищного голови, ніби вже відмовляються виконувати роботи, бо порахували, що їм не вигідно. Однак поки що офіційного листа про відмову нема. У п’ятницю 22 червня буде засідання тендерного комітету, де й буде прийнято рішення стосовно цього тротуару.

Крім того, оголошені торги на виконання робіт по влаштуванню тротуару від вул. Повстанців до вул. Горького (по вул. Київській, вздовж стадіону). Не виключено, що найближчим часом з'явиться тротуар по вул. Шкільній (напроти шкільного саду).

Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.