HomeНовиниВ РайоніНовини району за тиждень

Новини району за тиждень

( 0 Votes )

Віктор М’ялик отримав нагороду конкурсу «Благодійна Україна – 2017»

22 березня у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулась церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна-2017».

Серед 1054 заявок, які надійшли на електронну адресу конкурсу, Національна експертна рада та 37 залучених зовнішніх експертів визначили найкращих благодійників в Україні. У номінації «Меценат року» серед 22 претендентів на перемогу 2 місце отримав Віктор М’ялик.

Участь у заході взяла і голова правління асоціації «Український бурштиновий світ» Галина Симха, яка спеціальними дипломами нагородила родину майстрів Козаків, що вже 6 років створюють бурштинових «Янголів добра» – нагороду конкурсу, та Дмитра Олійника, який своїми екологічними проектами допомагає відтворити «Бурштиновий шлях» для наступних поколінь. Також пані Галина передала Олександру Максимчуку диплом про право власності на янголів.

 

У колегіумі відбудеться Фестиваль писанки

Вже IV за числом проведення фестиваль пройде у період з 28 березня по 16 квітня. Це подія, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний великодній символ, але й як аrt-об’єкт. Для учнів, батьків, учителів та гостей закладу підготовлена цікава програма, в рамках якої будуть представлені особливі писанкові композиції.

«Запрошуємо усіх бажаючих відвідати наш фестиваль та поділитись весняним настроєм!» пишуть на сайті закладу

 

Дітвора робила пряникового «Паровозика»

Маленькі користувачі районної бібліотеки побували на майстер-класі з виготовлення пряникового «Паровозика», який подарувала начальник відділу культури та туризму Людмила Босик.

Пряниковий паровозик – це три в одному для діточок: іграшка, смаколик та цікава гра. Спочатку бібліотекарі ознайомили дітей, як зробити пряниковий «Паровозик» і що для цього потрібно. А далі з допомогою бібліотекарів Ольги Кисіль та Галини Симчук крок за кроком рухалися до досягнення мети. Під час подорожі пряниковим паровозиком на одній із станцій була проведена казкова вікторина «В гостях у казки». Запитання стосувалися популярних казок. Діти активно брали участь, піднімали руки, кожен поспішав першим відповісти на запитання. Пряниковий паровозик вийшов на славу! Малеча залишилася задоволена отриманим результатом.

 

У Володимирець – на «Великодню вруну»

11 квітня на Майдані Єдності пройде відкритий обласний фестиваль народного мистецтва «Великодня вруна». На вас чекають майстер-класи з писанкарства, виставка-ярмарка виробів народних умільців Рівненщини та Володимиреччини, ярмарка великодніх страв традиційної кухні Полісся, конкурс найсмачнішої паски, найміцнішої крашанки, наймайстернішої писанки та багато цікавого. Крім того, на гостей чекає неабияка святкова програма – концерт братів Яремчуків та великодня вечірка в етно-фольк-стилі від відомо-го в Україні гурту «Дуліби». Початок фестивалю о 12 годині.

 


 

ДТП у Володимирці

23 березня у Володимирці на вулиці Пилипа Орлика сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів. На щастя, ніхто з учасників ДТП не постраждав. Є скарги на владу? Запишіть телефон! Телефон довіри Рівненської облдержадміністрації працює щоденно з понеділка по п’ятницю (крім святкових, неробочих і вихідних днів) з 10:00 до 17:00 (обідня перерва з 13:00 до 14:00) за номером (0362) 69-53-18.

Кір не покидає Рівненщину

З початку року в області захворіло 67 осіб, з них – 48 дітей. Наймолодшій дитині, яка захворіла, 5 місяців, найстаршій хворій – 57 років. Переважно хворіють діти до 4 років (46%). Більшість хворих (73,5%) є не щеплені або не мають чергового щеплення проти кору. 6 хворих зареєстровано у Володимирецькому районі (під наглядом 53 сім’ї) та 1 випадок – у Вараші. Єдиний спосіб попередити захворювання – це зробити щеплення проти кору. Вакцина проти кору, епідпаротиту та краснухи для дитячого населення в області є у достатній кількості, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

 

Для керування мопедом треба права водія і реєстрація

Як повідомили з сервісного центру МВС у Володимирці, з настанням весни на дорогах різко побільшало мопедів, скутерів та мотоциклів. Не всі вони зареєстровані і часто потрапляють в ДТП. При цьому несуть таку ж відповідальність, як і інші учасники дорожнього руху.

Тож не за-бувайте, що посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки – обов’язкові документи для керування мототранспортом. У сервісному центрі МВС додають: якщо громадянин вже має посвідчення водія з категорією, яка дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання ПДР для відкриття категорій А; А1; В1 складати не потрібно. Необхідно здати лише практичний іспит з водіння мототранспортом та зареєструвати свого двоколісного помічника.

Вл.інф.

 

У вас недостатньо прав для коментування.