HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці відкрили пам’ятний знак першому бою УПА

У Володимирці відкрили пам’ятний знак першому бою УПА

( 0 Votes )

 

7 лютого на території Володимиреччини урочисто відзначили 75 річницю першого бою УПА.

Хоч день виявився морозяним, проте охочих долучитися до заходу було чимало. Раз-по-раз хтось із гурту вигукував загальний клич «Слава Україні!» та «Слава нації!», на що юрба дружньо вигукувала «Героям Слава!» та «Смерть ворогам!».

 З вітальним словом до громади звернулися голова райдержадміністрації Володимир Хоружий, заступник голови райради Володимир Савонік та помічник народного депутата України Василя Яніцького Оксана Слободзян.

Право відкрити пам’ятний знак першому бою УПА отримала одна з кращих учениць Володимирецького районного колегіуму Юлія Юрчик. Школярка, одягнена у хакі, під оплески глядачів зняла з новоствореного пам’ятника біле простирадло.

Хвилиною мовчання присутні пом’янули усіх воїнів-захисників. Військовослужбовці ж контрактної служби та учасники АТО поклали до пам’ятного знаку першому бою УПА гірлянду пам’яті.


По завершенню офіційної частини заходу усі присутні мали змогу долучитися до участі у брифінгу «УПА – крізь призму часу» та насолодитися фестивалем-оглядом повстанської пісні «Повстанський гомін», що відбувалися у актовій залі.  А ще – скуштувати гарячої юшки, яку готували у курені поряд з районним Будинком культури.

Встановлення пам’ятного знаку з нагоди відзначення 75-ї річниці першого бою УПА проти німецько-фашистських загарбників та їх союзників стало можливим завдяки допомозі благодійного фонду Василя Яніцького “Наш Край”, Володимирецької селищної ради, приватного підприємця Анатолія Діжурка, автора проекту пам’ятного знаку Тетяни Бачинської, майстра ковальської справи Олександра Волчецького, майстра-зварювальника Юрія Пецькова, а також комунального підприємства “Архітектурно-планувальне бюро”.

Вікторія Черпак.

 

У вас недостатньо прав для коментування.