HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині депутата вже не відкликають?

На Володимиреччині депутата вже не відкликають?

( 0 Votes )

Як повідомлялося раніше, на Володимиреччині запустили процедуру відкликання депутата.

Ще 15 грудня У Володимирці провели збори за ініціативою виборців та формально-юридично запустили процес відкликання одного з депутатів Володимирецької районної ради.

Члени ініціативної групи у визначений строк подали на розгляд комісії підписні листи.

Сьогодні 25.01.2018р. члени виборчої комісії, о 12 годині, провели засідання, на якому проголосували зупинити процес відкликання депутата за ініціативою виборців.

На мою думку рішення виборчої комісії незаконне, оскільки припинити процедуру відкликання можна лише опираючись на пункт 6, статті 41 Закону України «Про місцеві вибори» в якій вказано:
п. 6, ст. 41. Якщо при ініціюванні відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою не дотримано вимоги статей 38-40 цього Закону та/або оформлення підписних листів або кількість підписів виборців, які підтримують пропозицію про відкликання депутата місцевої ради, не відповідає вимогам цього Закону та/або ініціативна група у встановлені цим Законом строки не подала до територіальної виборчої комісії підписні листи та протокол зборів виборців або подала їх після спливу встановлених строків, відповідна територіальна виборча комісія приймає рішення про припинення ініціативи щодо відкликання депутата місцевої ради.

Жодного акту або протоколу про порушення процедури відкликання депутата за народною ініціативою у виборчій комісії не зареєстровано. То цікаво яким законодавством вони користувалися щоб зупинити процес відкликання?

Олександр Першута, на своїй сторінці у Фейсбук
 

У вас недостатньо прав для коментування.