HomeНовиниВ РайоніЯк район пережив новорічні свята

Як район пережив новорічні свята

( 0 Votes )

Відстріляли петарди і короки від шампанського, відбумкали нічні новорічні куранти, і суспільство з головою поринуло у післясвяткові робочі будні.

Поки ми відпочивали – вони працювали: оберігали спокій громадян, лікували наші відсвятковані нерви, приймали у світ наших нащадків та щосили утримували електронапругу.

Вони – це ті служби району, які, не дивлячись на свята і зневіру населення, йшли в нічну зміну і тримали варту: медики, пожежники, працівники РЕМу, полісмени...

Отож, як район відсвяткував початок 2018го року?

Головний лікар району Іван Караїмчук зазначив, що новий рік на Володимиреччині почався спокійно:

– Пройшло свято без ексцесів, ніяких надзвичайних ситуацій, слава Богу, не сталось. Громадяни, звичайно звертались до лікарні, проте не через невдале святкування, а з причин звичайних рядових хвороб: простуди, ОРЗ. Найбільше роботи зараз у педіатрів, тому що скарги були і є найбільше саме у маленьких жителів району. В новорічну ніч лікарня працювала в штатному режимі, за необхідності і хворих оглядали, і навіть проводили операції.

Цікаво, що з початку 2018 року в районі вже народилось 27 діток, з них 18 дівчаток і 9 хлопчиків. За минулий рік лелека для району приніс 919 дітей, з них 9 двоєнь. А першою у новому році, та ще й саме у новорічну ніч, зявилась на світ дівчинка, мама якої приїхала до пологового будинку з Рудки. 

Пожежники на свята працювали теж у посиленому режимі. Хоч новому року трохи більше тижня, за цей період сталось вже 2 пожежі в районі – у Володимирці і Сошниках (торік горіти почало 27 січня, а цьогоріч – 4-го). Обидва випадки трапились, ймовірніше через порушення правил протипожежної безпеки (наприклад, в одному з будинків грубка, яка й спричинила пожежу, була вся в тріщинах, що свідчило про тривалу відсутність ремонту). На щастя, постраждалих під час пожеж нема. Новорічну ніч пожежники також зустріли спокійно, додаткових викликів не було.


 

У поліції стверджують, що лінія закону зустріла початок року з посмішкою. Хоч святкова ніч і пройшла без казусів, проте з початку року зафіксовано вже 101 повідомлення. З них зареєстровано в ЄРДР 18 заяв, складено 5 адмінпротоколів, розглянуто 28, і 49 поки що без рішення. Найпопулярніші серед населення злочини – це крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень. Фігурували вже й випадки незаконного видобутку бурштину, вирубки лісу, заволодіння транспортним засобом та наруги над могилою.

Працівники КП «Аква» зазначають, що для самого селища свята не пройшли непомітно. Понівечено п’ять ліхтарів на центральній площі (сама ж площа була «розфарбована» наслідками надмірного споживання алкоголю), кілька ліхтарів загалом по селищу (в парку та по вулиці Дружби), навіщось вирвано одну урну.


 

Напередодні Різдва люди скаржились на погану напругу в електромережі і винуватили в тому пожежу в центрі Володимирця 4 січня. Зокрема траплялись випадки, що перегорали електролампочки та деякі електроприлади. Проте офіційні джерела зв’язок із пожежею спростовують і зазначають, що склалась рядова аварійна ситуація на одній з ліній електропередач напругою 35 тис вольт. Поламку ремонтували працівники обласного РЕМу близько 10 годин поспіль.

Цікаво, що в соцмережі «Фейсбук» спільнота «Володимирець online» провела опитування серед населення з теми «Кому з екстрених служб порятунку ви довіряєте більше». Більшість висловила довіру пожежникам і кареті швидкої допомоги.

 А як ви відсвяткували Новий рік? Діліться враженнями в коментарях на сайті «Арт-медіа Полісся» та на офіційній сторінці газети «ВВ» у соцмережі «Фейсбук».

Дякуємо, що залишаєтесь з нами!

 

Інформацію підготувала

Олена Стельмащук, фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.