HomeНовиниВ РайоніПаровоз з Гайворона – на нашій вузькій колії!

Паровоз з Гайворона – на нашій вузькій колії!

( 0 Votes )

Можливість проїхатись у 2 вагончиках від Антонівки до Володимирця і в зворотньому напрямку скоро матиме кожен охочий.

6 жовтня відремонтований паровоз, спеціально транспортований для такої події аж із Гайворона (Одеська залізниця), стане на вузьку колію в Антонівці, аби жителі Володимиреччини відчули на собі туристичні принади «кукушки». То буде особливий рейс за окремим графіком, що триватиме аж півтори години. А все тому, що потяг матиме низьку швидкість руху та зупинятиметься для колоритних фото.

– Паровоз ГР-280, який тягтиме вагони, ще із 1949 року, подібні їздили в Антонівці близько 60 років тому. Тому фактично наш тур – це перший запуск паровоза в Антонівці після заміни паровозів на тепловози у 1970 роках! – емоційно розповідає організатор такого туристичного заходу Вольфрам Венделін.

Паровоз рушатиме з Антонівки о 10.00, прибуття у Володимирець – об 11.30, о 12.30 – відправлення назад до Антонівки. Поїздка матиме стандартний для «кукушки» тариф. За детальною інформацією можна звертатися до співучасника події Дмитра Бабарики Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .  

До слова, 4 та 5 жовтня паровоз проїдеться повним маршрутом «кукушки», теж за окремим графіком. Проте у ці дні можливість оглянути туристичні можливості шляху вузькоколійки матимуть гості з-за кордону та представники ЗМІ. Такий туристичний захід організований австрійцем Вольфрамом Венделіном для групи зацікавлених туристів з Європи, а 6-го жовтня – і для місцевих (розраховано на 80 осіб).


Цей тур став можливим завдяки співпраці Вольфрама з Укрзалізницею, зокрема завдяки посильній підтримці начальника відділу історичної спадщини залізниць України Департаменту корпоративної соціальної відповідальності Влада Плахотнюка. Поїздка зорієнтована на розвиток залізничного туризму та висвітлення теми збереження історичної спадщини залізниць України, також має соціальний зміст.

Вікторія Черпак.
 

У вас недостатньо прав для коментування.