HomeНовиниВ РайоніВихованці колегіуму випустили врятованого лебедя на місцевий став (+фото)

Вихованці колегіуму випустили врятованого лебедя на місцевий став (+фото)

( 0 Votes )

Ще торік покинутого молодого лебедя знайшли селяни з Озерців. Як відстав від зграї цей символ краси і вірного кохання – невідомо. З приходом заморозків лебідь навідувався до одного з господарів у селі на подвір'я, де їв разом із домашніми птицями.

 Доглядати за ним було не так вже й легко, адже, як і кожна жива істота з дикої природи, лебідь потребував особливого нагляду. Та й не впевнені були селяни, що зможуть виростити пернатого. Тому вирішили віддати на виховання у міні-зоопарк, який знаходиться на території Володимирецького районного колегіуму.

У пташиному царстві серед павичів, фазанів, голубів та перепілок лебідь почувався досить непогано. Тут він мав свою окрему оселю-вольєр, як і інших жителів міні-зоопарку, його постійно годували. Однак директор колегіуму Анатолій Остапенко та працівники добре розуміли, що такій пташці краще всього рости на волі, а не в клітці.

Тож 27 червня вихованці колегіуму разом із приватним підприємцем Михайлом Бурмою виїхали до його ставу коло Володимирця, аби випустити пернатого на місцеву водойму.

Дітлахи радісно та захоплено спостерігали за тим, як заступник директора з навчально-виховної роботи Василь Літвинчук несе птаху до ставу. Отримавши волю, лебідь швиденько віддалився від берега. Поплив він не у глиб ставу, а зник в очереті. Напевно, боїться, що знову заберуть до клітки.

 Ще довго дівчатка та хлопчики спостерігали за птахом з різних кутків берега, та лебедя наче і не було. Він наче розчинився у рідній стихії.

Очевидці подій сподіваються, що лебідь швидко освоїться. Михайло Бурма у свою чергу зазначив, що сторожі наглядатимуть за птахом, аби він був у повній безпеці. Хоча не виключено, що пернатого покличуть до себе інші лебеді, які часом навідуються до «Бурминого ставу».

 

 
 

 

Ольга ПЕШКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.