HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці представили вишиту карту України (+фото)

У Володимирці представили вишиту карту України (+фото)

( 0 Votes )

Всеукраїнська казначейська акція “Вишивана моя Україна”, приурочена до  25-річчя Незалежності України дісталася і до нашого райцентру.

15 червня у Володимирці презентували рукотворний казначейський оберіг – вишиту карту нашої держави. Її по черзі представили Володимирецькому управлінні Державного казначейства, селищній раді, районній бібліотеці, фінансовому управлінні та у відділі культури.

Символічно, що цей шлях карта, вишита працівниками держказначейства України з усіх регіонів, розпочала із Луганської та Донецької областей, підкреслюючи, що східний регіон нашої країни був, є і завжди залишиться українським.

Наприкінці січня цього року карта-оберіг гостювала у Шевченківському краї – на Черкащині, в лютому відвідала Вінничину, впродовж березня-травня карта-вишиванка перебувала у казначейських управліннях Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.        

В усіх управліннях Деожавної казначейської служби день, коли вони приймали естафету,  став маленьким святом. І не лише для казначейських працівників. В обласних і районних центрах, містечках і селищах оберіг  казначеїв України побачили десятки тисяч людей – школярі і студенти, вчителі і медики, воїни Збройних Сил і Національної гвардії України, представники місцевих органів влади, розпорядники і одержувачі бюджетних коштів.

У Володимирці до цієї акції долучилися теж чимало працівників державних структур. Практично кожен учасник акції одягнув вишиванку, як видно на колективному фото з вишитими картами України та Володимиреччини.

Вже о 10 годині карта-оберіг поїхала на Дубровиччину.

Упродовж двох місяців її маршрут охопить  Закарпатську, Львівську, Волинську, Житомирську, Київську області та місто Київ.

 
 
 

 

Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.