HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині вивчають підземну річку

На Володимиреччині вивчають підземну річку

( 0 Votes )

Гаряча пора у Рівненському природному заповіднику (Білоозерський масив Білоозерського лісництва), що розкинувся на території 8051 гектарів. З них 5777,4 га (71,7%) зайняли ліси. Під болотами – 1590,1 га (або 19,8%).

Водойми у заповіднику займають 454,1 га (або 5,6%). До складу заповідника входить глибоке оліготрофне карстове озеро Біле і унікальне, світового значення, болото Коза-Березина із річкою Березина.

До цієї місцевості прикута особлива увага науковців Європи. Саме тут сьогодні вдень і вночі працюють фенологічні, фітофлоричні та орнітологічні експедиції. Зокрема, ідуть масштабні дослідження по великих перелітних болотяних птахах, занесених у Червону книгу України та Європи (в тому числі і по чорному лелеці).

Узимку, навесні та влітку йде нагляд за деревом, яке облюбували десятки летючих мишей – кажанів. Відкриття науковців та дослідження цих тварин вразили наукову спільноту. Іноземні туристичні фірми та науково-популярні телестудії поспішають у заповідну зону в центрі Європи, якою є Біле озеро, річка Березина (в деяких місцях протікає під землею) та загадковими природничими місцями, які знаходяться на мінімальній 156-метровій відмітці над рівнем моря.

Вл.інф.

ілюстрація з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.