HomeНовиниВ РайоніПрезидія з дискусіями (+аудіо)

Президія з дискусіями (+аудіо)

( 0 Votes )

25 травня відбулася чергова президія районної ради. На порядку денному стояло 13 питань.

У першому погодили питання порядку денного тринадцятої сесії районної ради сьомого скликання. Другим питанням було погодження складу лічильної комісії тринадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

Після технічних питань практично кожне питання порядку денного бурхливо обговорювалося і супроводжувалося палкими дебати, суперечками і скандальними репліками від сторін. Такої гарячої і довготривалої президії, кажуть депутати з досвідом, давно вже не було.

У третьому розглянули можливість подальшої співпраці з ТОВ «Енергозбереження Рівне» з отримання послуг по проекту з опалення приміщень Більськовільського НВК «ЗОШ І-IІІ ступенів - ДНЗ» власною котельнею. Однак після наведених обрахунків начальника управління освіти, молоді і спорту Наталії Сакової згодилися, що краще ту котельню купити за 700 тисяч гривень, і вона окупиться за 2-3 роки. Тож доручено Н. Саковій напрацювати відповідні варіанти, щоб опалювальний сезон у Більськовільському НВК не зірвати.

Далі розглянули можливість надання в оренду приміщень КЗ «Володимирецька ЦСПШБ» громадській організації «Асоціація «Український бурштиновий світ»» для створення туристичної локації – музею бурштину Amber road(Бурштиновий шлях) та ТІО (туристично-інформаційного офісу). Довго сперечалися, однак прислухалися до аргументів голови райради Василя Ковенька та начальника відділу культури і туризму РДА Людмили Босик і погодили цей інноваційний проект. Адже це дуже амбіційні перспективи, попри побоювання окремих депутатів, що то лише реклама однієї фірми, а не користь для району. З районної громади – приміщення, з «Сонячного ремесла» Галини Симхи – музейні експонати і змістовне наповнення проекту, орієнтованого на міжнародні перспективи і комунікаційний майданчик по цивілізованому видобутку бурштину в Україні. Втім, як сказав Василь Ковенько, «Якщо нам дарують музей, ми повинні за це ще й доплачувати». Час покаже, наскільки ініціатори ідеї були далекоглядні. Варто до цієї ідеї долучити і пропозицію депутата облради Івана Караїмчука та створити сувенірну крамницю з елементами реклами району.

П’яте питання стосувалося можливості надання майнового комплексу та бюджету комунального позашкільного навчального закладу «Володимирецький районний Будинок школярів та юнацтва» для розширення сфери діяльності КЗ «Володимирецька дитяча музична школа» з питань, надання додаткових послуг громадам Володимирецького району шляхом її перейменування в КЗ «Володимирецька дитяча школа мистецтв». Про це ми розкажемо детальніше в наступних номерах газети. Дотичним до школи мистецтв було і питання щодо погодження призначення на посаду директора КЗ «Володимирецька дитяча музична школа» Володимирецької районної ради Тетяну Мирончук шляхом укладення контракту на п’ять років за результатами конкурсу. Тетяна Павлівна розповіла депутатам про своє бачення реалізації цього проекту, але до цієї теми ми повернемося, коли школу уже буде створено.

Дещо незрозумілим для більшості депутатів стало питання щодо можливості надання в оренду комп’ютера в комплекті Володимирецької централізованої системи публічно-шкільних бібліотек управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації. Втім, в силу технічної дріб’язковості це не тема для обговорення її на увесь загал району.

Після розгляду клопотання ТОВ «Володимирецький вісник» щодо укладення Договору «Про порядок висвітлення діяльності Володимирецької районної ради Рівненської області друкованим засобом масової інформації – газетою «Володимирецький вісник» та сайтом polissya.net» на 2017 рік депутати погодилися, що висвітлювати свою роботу вони хочуть, тож  укладення договору, площі і квоти погоджують, однак конкретної суми коштів, які готові виділити на це, не назвали.

Інтрига цікава, але без виділення реальних коштів матеріали для публікації обиратимуться самою редакцією, просимо це враховувати і ставитися з розумінням: всі під законом про запобігання корупції ходимо...

Розгляд листа ПАТ «Укрзалізниця» регіональна філія «Львівська залізниця» виробничого структурного підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» щодо компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом дещо пройшов мимо уваги членів президії, оскільки в районі є більш пріоритетні питання: скажімо, бюджетними в найближчі місяці можуть недоотримати зарплатні і забути про матеріальну допомогу на оздоровлення. Але про це – далі у аудіовиступах керівників бюджетних організацій на нашому сайті.

УВАГА! Для прослуховування аудіозаписів рекомендовано увімкнути максимальну гучність

Аудіо: по вузькоколійці кошти

Розгляд листа Володимирецького відділення поліції Варашського ВП ГУНП в Рівненській області щодо усунення шкоди заподіяної в результаті незаконного видобутку бурштину-сирцю поблизу с. Ромейки біля проведеної лінії електропередач викликав бурю здивування: поліція винних не шукає, апросить раду надати кошти на рекультивацію? Хтось заробляє на бурштині собі незаконні статки, а громада району має за ними ями закопувати? Доручили це питання вивчити райдержадміністрації та напрацювати пропозиції.

 Аудіо: про бурштин в Ромейках

Далі почалося ще гарячіше, коли мова зайшла про делегування представників Володимирецького району до складу Госпітальної ради Сарненського госпітального округу.

 Аудіо: доповідь Івана Караїмчука про госпітальну раду

Повідомлення прокуратури Луганської області, Національної поліції України щодо розгляду звернення депутатів Володимирецької районної ради про припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей взяли до уваги, а надання в суборенду приміщення піцерїі «Кукушка», орендованого приватним підприємцем Журбою Олександром Олександровичем, погодили без питань, і перейшли до різного.

Утім, в «Різному» дебатів і палких дискусій було ще більше. Слухайте самі.

Аудіо: Іван Караїмчук про потреби

Аудіо: Обговорення питань у різному

Аудіо: Василь Ковенько про перевиконання

Аудіо: Людмила Босик про фінансові проблеми в культурі

 

Аудіо: Наталія Сакова про перспективу отримати нові автобуси

Аудіо: Наталія Сакова про освітні проблеми

Аудіо: Виступи членів президії М. Волчецького, П. Сиротюка, коментарі О. Шикало

 Аудіо: Олена Шикало терміни профінансування ремонту ділянки дороги Любахи - Олізарка

 

Текст та аудіо записи Сергія СКІБЧИКА.

ПРИНОСИМО ВИБАЧЕННЯ ЗА НИЗЬКУ ЯКІСТЬ АУДІОЗАПИСУ! 

 

У вас недостатньо прав для коментування.