HomeНовиниВ РайоніУ Кідрах відкрили дитячий парк (+фото, відео)

У Кідрах відкрили дитячий парк (+фото, відео)

( 0 Votes )

Це, мабуть, єдине село в районі, де на 441 двір (ще 60 будується, але поки не введені в експлуатацію) більше 700 дітей шкільного віку (з них 400 діток – від 0 до 5 років).

Всього ж у Кідрах проживає 2610 жителів села.

– У дитячому садочку навчально-виховного комплексу «Кідрівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» з тривалим перебуванням дітей навчається лише 72 малюки, – розповідає сільський голова Федір Лепуга. – Більше тут просто не вміститься, бо приміщення площею 90 м. кв. пристосоване і розраховане всього на 15 дітей. А решта дошкільнят їм просто заздрить, бо виховання їхнє покладене на батьків і вуличні університети. Не кажучи вже про школу, навчання в якій проходить у три зміни.

Тому організувати дозвілля для дітей жителям села хотілося завжди, бо ж держава навіть школу у найближчі роки розширити поки не обіцяє.

І молоді батьки з церкви християн віри євангельської на чолі з координатором молоді Сергієм Павловичем Кібишем вирішили щось робити самі. Ще восени минулого року неподалік центру села розчистили місце для дитячого парку та місце відпочинку для молоді, з волейбольним майданчиком. Навесні ж вирізали чагарі, розрівняли та обгородили територію і висадили молоді деревця, поруч із старим лісом. Місце із смітника стараннями громади на безоплатних суботниках тепер перетворилося на справжню паркову зону з місцем відпочинку для дітей і молоді.

А коли побачили, що почин є, але не вистачить фінансових ресурсів, щоб збудувати справжній дитячий майданчик, закупити вуличне та ігрове обладнання, звернулися за допомогою до відомого мецената-земляка Віктора М’ялика.

Віктор Ничипорович, слідуючи своєму принципу допомагати не тим, хто тільки просить, а тим, хто уже сам щось почав робити, відгукнувся на звернення кідерців (420 підписів!) – і подарував діткам сучасний ігровий дитячий майданчик вартістю більш як 300 тисяч гривень.

Звичайно, роботи у дитячому парку ще багато, але дружня громада і потужна поміч мецената заклали основу для справжнього дитячого містечка розваг. Тут щодня десятки дітей, і малята знають, хто їм зробив такий чудовий подарунок.

– Пройде час нашого покоління – і саме ці дітки відбудовуватимуть нашу Україну, – каже Віктор М’ялик. – Тому це наш справжній скарб, і саме його треба любити, ростити і виховувати, щоб діти успадкували і помножили наші добрі діла. Ми повинні сьогодні подарувати їм дитинство, щоб завтра вони віддячили нам гідним майбутнім у гідній державі.

 
 
 
 

Фото та відео Сергія СКІБЧИКА.
 

У вас недостатньо прав для коментування.