HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині пропонують створити три ОТГ замість шести (+ графіка)

На Володимиреччині пропонують створити три ОТГ замість шести (+ графіка)

( 0 Votes )

11 квітня у приміщенні РДА за участю голови райдержадміністрації Володимира Хоружого відбулася зустріч робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад Володимирецького району із сільськими та селищними головами.

Обговорювали  питання внесення змін до перспективного плану об’єднання територіальних громад на Володимиреччині у попередньо запропонованому плані поділу територій з 6 центрами та альтернативні варіанти.

Як зазначив голова райдержадміністрації Володимир Хоружий, зустріч не покликана перетягувати плюси та мінуси процесу децентралізації, а лише сформувати план, за яким у разі відсутності процесу добровільного об’єднання громади будуть об’єднані централізовано.

За словами присутніх, загалом люди розуміють потребу в об’єднанні, але й особливого ентузіазму в новому процесі не проявляють. Як зазначає селищний голова Володимирця Олександр Осмолович, однозначної думки у депутатів немає, а тому ситуація патова. Хай там як, а Володимирець нині самодостатній, при об’єднанні ж ситуація для селища повернеться у гіршу сторону. Рафалівський селищний голова ж говорить про думку громади: якщо люди захочуть – об’єднаємося. Свою думку висловив і очільник Вараша Сергій Анощенко, апелюючи до автора реформи та до не до кінця продуманих кроків, як зробити процес об’єднання практичним. Він ставив присутнім риторичні питання про спроможність громад будувати дороги, фінансувати пільгові перевезення тощо. За його словами, об’єднуватись потрібно, проте треба думати, як саме. Думку про позитив від об’єднання у територіальну громаду підтримав і депутат обласної ради Іван Караїмчук. Він зазначив, що поділ на 6 ОТГ, як у попередньо сформованому плані, - це надто багато, та й якихось ініціатив нині немає. Після обговорення у форматі дискусії відбулося голосування. До голосування були залучені 14 членів робочої групи та голови сільських та селищних рад Володимиреччини. Загалом було підтримано рішення про зміни до перспективного плану об’єднання громад із центрами у Вараші, Володимирці та Рафалівці – 26 голосів «за» та жодного «проти». Утримались у голосуванні очільники Вараша, Заболоття, Старої Рафалівки, Володимирця, Жолудська, Городця та Полиць, певно, маючи іншу позицію у перспективному плануванні. Як відбуватиметься процес об’єднання на практиці - побачимо згодом, нині ж за колективним рішенням поправки до перспективного плану формування громад будуть направлені до обласного центру.

 

Нагадаємо, що перспективний план об’єднання територіальних громад – це поки умовний поділ, бо ж за законом громади можуть бути утворені за умовами об’єднання 2 і більше населених пунктів зі спільною межею та спроможностями до утримання, тож навіть межі районів – не перешкода для утворення нових громад. Головне – хороша ініціативна команда.

Відділ організаційної та інформаційної роботи РДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.