HomeНовиниВ РайоніНебулайзери від мецената (+фото)

Небулайзери від мецената (+фото)

( 0 Votes )

Минулої п’ятниці багатопрофільне терапевтичне відділення інтенсивного лікування Володимирецької ЦРЛ отримало два новеньких інгалятори небулайзери Paramed Assistant (пристрої, які використовують для лікування  кістозного фіброзу, астми, хронічної обструктивної хвороби легень та інших респіраторних захворювань).

Приблизна вартість цих сучасних небулайзерів – біля 1700 гривень. Придбав їх та вручив за кошти мецената представник Віктора М’ялика – Іван Базака.

Медперсонал вражений тим, наскільки швидко відгукнулися на їх прохання.

– Ми давно відчували потребу у небулайзерах. За допомогою звернулися до представника Віктора М’ялика. Чесно кажучи, не очікували, що він так швидко відгукнеться на нашу проблему. Зранку ми звернулися за допомогою, а вже в обід нам вручили сучасні небулайзери. Медики терапії дуже вдячні Віктору Ничипоровичу та його помічнику Івану Степановичу за надану допомогу та оперативність, –  розповіла завідуюча відділенням Раїса Зборовська.

До цього часу відділення відчувало також потребу і в сучасних механічних тонометрах. Тож у понеділок, 27 березня, за кошти мецената для терапії придбали ще й два тонометри, аби медперсонал мав можливість якісно та вчасно надавати медичну допомогу, лікувати хворих.

 

 

 

Крім того, колектив відділення письмово звернувся до благодійника, попросивши придбати кардіограф. А у багатопрофільному терапевтичному відділенні інтенсивного лікування буквально рятують життя ще й по неврологічному профілю. Сюди потрапляють хворі з інфарктами, інсультами та неврологічними захворюваннями, і часто відлік для встановлення правильного діагнозу та вибору схеми лікування іде на хвилини.

Тож діагностична апаратура тут ой як потрібна. Наприклад, у лікаря-невропатолога Романа Іжевського із діагностичної апаратури в наявності лише молоточок. Усі його діагнози і відповідальність за життя пацієнтів – запорука багаторічного досвіду, а не результат сучасних медтехнологій.

За словами медиків неврологічного профілю, їм украй потрібен відносно недорогий реоенцефалограф – діагностичний апарат для вивчення стану судин головного мозку (при діагностуванні таких хвороб, як дистонії, енцефалопатії, церебральні паралічі та інше) та центральної кровоносної системи. Коштує він 50-60 тисяч гривень, але може широко застосовуватися для проведення реоенцефалографічних, реовазографічних, реокардіографічних і реогепатографічних досліджень.

Тож сподіваємось, що це відкрите прохання до мецената через газету знайде відгук у нашого благодійника. Допомагати людям – богоугодна справа, а допомагати їх рятувати лікарям – ознака справді безкорисливого і доброго серця. Надіємось на вас, Вікторе Ничипоровичу!

Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.