HomeНовиниВ Районі"Укрзалізниця" знову планує закрити "кукушку"

"Укрзалізниця" знову планує закрити "кукушку"

( 0 Votes )

Днями до райдержадміністрації надійшов лист регіональної філії «Львівська залізниця», в якому в чергове йшлося про нерентабельність та «збільшення витрат на утримання зазначеної малодіяльної вузькоколійної дільниці».

Як зазначено у листі, у 2016 році збитки від утримання дільниці Антонівка - Зарічне склали 22,5 млн.грн. Звісно, сума немаленька. І регіональна філія «Львівська залізниця» вкотре попереджає про вимушений крок щодо закриття «кукушки», не зважаючи на вагоме соціальне та культурне значення об’єкту.

«Вчергове просимо Вас розглянути питання щодо функціонування вузькоколійної малодіяльної дільниці Антонівка - Зарічне шляхом напрацювання механізмів відшкодування збитків регіональної філії «Львівська залізниця» або прийняття рішення щодо її передачі на баланс органів місцевої влади. У разі відсутності взаємодії із цього питання регіональна філія «Львівська залізниця» змушена буде ініціювати процес закриття дільниці Антонівка - Зарічне», - йдеться у листі.

Звісно, зруйнувати завжди легше, ніж зберегти. І втрачати одне з семи чудес Рівненщини та чи не основну гілку транспортного сполучення для багатьох жителів північного Полісся Рівненщини – принаймні, немудро. Ради популяризації «кукушки» та збільшення туристичного потоку був створений етно-туристичний фестиваль «Бурштиновий шлях», в організацію якого упродовж кількох років були вкладені чималі матеріальні та нематеріальні ресурси та який став брендом та візитною карткою Володимиреччини.

Паперова тяганина не дала змоги зробити якісь вагоміші кроки у процесі збереження вузькоколійки. З метою збереження «кукушки» райдержадміністрація ініціювала збір громадської ради 2 березня, аби спільно із громадськими активістами району напрацювати можливі варіанти виходу із ситуації, що склалася. Сподіваємося, така співпраця матиме результати.

Джерело: Володимирецька РДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.