HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині відзначили День воїнів-інтернаціоналістів (+фото)

На Володимиреччині відзначили День воїнів-інтернаціоналістів (+фото)

( 0 Votes )

28 років минуло від дня виведення радянських військ з республіки Афганістан. В цей день ми вшановуємо учасників бойових дій, що воювали на території інших держав.

Тисячі українців змушені були брати участь у цих несправедливих, загарбницьких війнах. Проте наші земляки відстоювали не імперські інтереси, а захищали один одного, допомагаючи побратимам переносити всі незгоди війни задля спільного повернення на Батьківщину. 14 лютого вони зібрались, щоб вшанувати пам'ять полеглих у тих боях, пам'ять тих, хто не дочекався чергової річниці.

Спілка афганців за сприяння райдержадміністрації та спілки учасників АТО з нагоди відзначення Дня воїнів-інтернаціоналістів організувала автопробіг задля відвідин бойових товаришів, місць поховань, меморіальних знаків. Зокрема була віддана шана загиблому учаснику АТО Володимиру Шелягу, до могили якого поклали квіти.

Після автопробігу воїни-інтернаціоналісти, учасники АТО, учнівська спільнота та громадськість зібрались біля районного військкомату, звідки урочистою ходою пройшли до пам’ятника «П’ять чорних тюльпанів». Там, помолившись за загиблих воїнів та за усіх, хто нині захищає Україну на сході, заслухали виступ голови спілки афганців Генадія Порєчного. Генадій Володимирович подякував усім за підтримку в організації заходу та вручив пам’ятні нагороди побратимам. Наостанок заслухали виступи соліста-волонтера Миколи Юраха та аматорських колективів районного Будинку культури.

 
 
 

Прес-центр Володимирецької РДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.