HomeНовиниВ РайоніНародні депутати перепливли Біле озеро (+фото)

Народні депутати перепливли Біле озеро (+фото)

( 0 Votes )

На вулиці похмура погода, осінь, +5 за Цельсієм. А депутати одягнули гідрокостюми і гайда перепливати Біле озеро.

Минулого тижня народний депутат України Юрій Вознюк та Ігор Гузь, депутат Рівнеради Олександр Курсик та волинський підприємець Вадим Жук зуміли підкорити плесо Білого озера, відстань якого  2 кілометри 100 метрів. Озеро перепливали 1 годину 10 хвилин.

Пливли не лише для власного задоволення та загартовування. Основна мета запливу – популяризація здорового способу життя, а також привернення уваги до аварійної дороги, яка веде від Старої  Рафалівки до Білого озера.

– Головна ціль запливу – це не відстань і час, за який її подолано. Основне – привернути увагу до проблем інфраструктури Білого озера, зокрема, дороги. Адже дорога до озера знаходиться  у жахливому стані, через що багато людей відмовляється від відпочинку на Білому озері, яке, вважаю, є візиткою нашої області, – розповів Юрій Вознюк.

Така акція взяла початок на Волині. За словами її ініціатора Ігора Гузя, перепливання озер – це один із способів пропагування здорового способу життя та привернення уваги до розвитку інфраструктури у двох областях.

Депутати впевнені, що якби заплив проходив улітку, на їхню пропозицію пристало би більше людей.

– Період був не літній. Температура низька, вода теж холодна. Інформацію про те, що ми збираємось перепливти озеро на Рівненщині, поширили у соцмережі «Facebook». До нас багато хто телефонував і запитував, чи справді ми збираємося це робити. Дехто просто не вірив.

– Пливти було складно, але водночас цікаво. Озеро чудове, але дорога жахлива. Тепер у свою чергу буду контролювати нардепів, аби вибили гроші на ремонт цього шляху, – зазначив депутат Рівнеради, журналіст Олександр Курсик.

Окрім озера, депутати подолали понад 20 кілометрів ям та розбитого асфальту. І якщо озеро вони зуміли подолати без перешкод, то дорога дала зрозуміти, що час не просто звернути на неї увагу, а й відремонтувати. Повертаючись додому, депутати пробили два колеси та погнули диски на нардепівському авто.

По закінченню запливу учасники заходу пообіцяли, що їх акція – це лише початок роботи, підсумком якої має бути виділення коштів на ремонт дороги, що веде до перлини нашого краю    Білого озера.

 

 

Ольга ПЕШКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.