HomeНовиниВ РайоніАнтистресовий фестиваль запалив молодь Володимирця (+фото)

Антистресовий фестиваль запалив молодь Володимирця (+фото)

( 0 Votes )

10 вересня центром селища розгулявся буйний, яскравий, контрастний фестиваль фарб.

Організатори заходу – молодий колектив без назви, який складається з молодих хлопців й дівчат з усієї області, – подарували присутнім справжнє свято молодості, легкості та безтурботності.

Під звуки сучасних хітів, що підкоряють світові арени, можна було не лише танцювати, а й, найголовніше, – безсоромно, нагло і з вигуком обсипатися різнокольоровою сухою фарбою. Що присутні з радістю й робили. Малі, старші і геть дорослі юнаки й дівчата розфарбовували собі обличчя, волосся, тіло, кидалися кольоровим порошком, неначе в Непалі, на святі весни. У різнобарвному повітрі пахло щастям і молодістю.

Осторонь стояли чиїсь мами, чиїсь бабусі і спантеличено спостерігали за дійством. Справді. Раніше такого не було. Раніше молодь собі такого не дозволяла. Але світ міняється, і чому б собі не дозволити інколи побавитись ось так – серед площі разом з усіма організовано кидатись фарбами, танцювати, забути про всіх і все і просто відпочивати душею, розфарбувавши тіло?..

Організатор фестивалю, юнак на імя Дмитро, саме розпродував кольорові фарби і я ледве витягнула його на два слова. За фарбами черга в кілька метрів, і якщо зазіваєшся, то хтось пакетик з кольоровим порошком та й поцупить, що й сталося, поки ми спілкувались. Діти таки діти.

Дмитро з радістю поділився інформацію про такий диво-фестиваль. Виявляється, він та його команда – справжні аматори. Ніхто в організації заходу їм не допомагав, спонсорів не мають. Все організували власними силами, виїхавши на ентузіазмі, фантазії і бажанні.

– Зараз така напружена ситуація в країні, кругом самі проблеми. От ми й вирішили трохи додати фарб в життя молоді, особливо дітей. Ви подивіться, з якою жвавістю і іскрами в очах вони кидаються фарбами. Таке трапляється далеко не кожен день, тому можна дозволити собі так званий антистрес, – розповідає Дмитро.

До речі, сам він із Сарн, а в команді його – хлопці й дівчата з усієї області, навіть з Володимирця. Вперше реалізували вони своє дійство у Сарнах цього року. Потім їх запросили в інші районні центри, ось і до нас доїхали. Наступного року планують розширити розважальну програму і більш професійно підготувати проведення заходу.

Цього ж разу присутніх розважала Вєрка Сердючка. Це була доволі вдала пародія на естрадну зірку. Так само вдало виступав і емсі, хлопець, що «запалював» публіку конкурсами і спілкуванням під час дискотеки та киданням фарбою.

Між іншим, сама фарба, за словами Дмитра, сертифікована, виготовлена з натуральних компонентів та барвників, без додавання крохмалю чи борошна. Тому зовсім безпечна для очей, шкіри та одягу. Але таки трохи небезпечна для гаманця. Бо один невеликий пакетик коштував 35 грн., а коли розгуляєшся, то одним пакетиком зовсім не обійтись.

Що тут сказати…

Залишається лише чекати наступного року, аби знову зануритись в кольорове антистресове дійство під хорошу молодіжну музику!

 
 
 
 
 

 

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.