HomeНовиниВ РайоніЖовкині. Дзвоник радості і тривоги (+фото)

Жовкині. Дзвоник радості і тривоги (+фото)

( 0 Votes )

Задзвенів останній дзвоник і в Жовкинівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.

Ще задовго до початку заходу дітвора з яскравими букетами пахучих квітів, у вишиванках зібралася на подвір'ї рідної школи. Підтримати найближчих та найдорожчих зібралося чимало людей.

Для когось із школярів цей дзвоник – радість, бо на рік  стали дорослішими, а для когось – тривога, кінець безтурботності, перша сторінка у доросле, самостійне життя.

Варто відзначити, що цьогоріч захід був досить цікавий і навіть моментами зворушливий. Приємно тішили маленькі школярики у вишиванках – справжні україночки та козаки. Проте найбільша увага була приділена випускникам, адже для них цей дзвінок – останній.

Привітати ще вчорашніх школярів прийшли голова сільської ради Єлизавета Басиста, настоятель Свято-Михайлівського храму отець Георгій, пресвітер Євангелієвської церкви Василь Дацький.

Свято тривало близько двох годин. Досить зворушливим видався той момент, коли перша вчителька Надія Ковальчук під  мелодію вела своїх діток під аркою, яка була прикрашена кольорами державного прапора.

Майже кожен учень школи отримав хоча б одну подяку або грамоту. Вручали їх за участь у громадському житті, волонтерську діяльність, за участь в олімпіодах, у спортивно-масових заходах, за відвідуваність і навіть за рекордний внесок в інтелектуальну скарбничку школи. Крім грамот та подяк були ще й сертифікати за досягнення у конкурсі «Кенгуру, «Левеня», «Бобреня».

Слова подяки лунали в сторону голови батьківського комітету Василя Дацького за співпрацю з педагогами  та матеріальну допомогу,  окремо подякували обслуговуючому персоналу. Крім того, від імені батьків та усього педагогічного колективу, директор школи висловив подяку меценату Віктору М'ялику за матеріальну допомогу. За його підтримки у школі встановили 26 вікон та вхідні двері. Оновили їх не до випускного, як планувалося, а до останнього дзвоника. Тепер діти навчатимуться в більш комфортних умовах.

Завершення свята було не менш цікавим та зворушливим. Утворивши коло, взявшись за руки, випускники разом із вчителькою щиро заспівали прощальну пісню, після якої випустили у небо кульки, що навіть високо в небі, до останнього трималися в купі. Хочеться вірити, що так триматимуться вкупі ці п’ятнадцятеро вже дорослих особистостей, які просиділи в одному класі за шкільною партою дев'ять років.

 
 
 
 


Ольга ПЕШКО

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.