HomeНовиниВ РайоніУ Володимирецькому районі виявили мотопомпи та екскаватор (+фото)

У Володимирецькому районі виявили мотопомпи та екскаватор (+фото)

( 0 Votes )

Під час відпрацювання Володимирецького району працівники Кузнецовського відділу поліції, спільно із представниками місцевої прокуратури 23 грудня, поблизу села Новаки в урочищі «Малинник» виявили старателя.

 Правоохоронці припинили незаконну діяльність 49- річного жителя Володимирецького району, який за допомогою мотопомпи кустарного виробництва встиг видобути  близько двох грамів бурштину – сирцю. Мотопомпу та сонячне каміння вилучено.

В цьому ж урочищі було виявлено ще одну мотопомпу кустарного виробництва, власника якої наразі  не вдалося встановити.   

Крім того, між селом Каноничі та смт. Володимирець в лісовому масиві виявлено екскаватор марки «Liebher» без державних номерних знаків, за допомогою якого здійснювався незаконний видобуток бурштину – сирцю. А саме, було знято верхній шар ґрунту та викопано котлован для видобування даного каміння. Екскаватор було вилучено та доставлено до Кузнецовського відділу поліції.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. На даний час, за виявленими фактами проводиться досудове розслідування.

 

 
 

Віта Яйченя

Кузнецовський відділ поліції Головного управління

Національної поліції в Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.