HomeНовиниВ РайоніНоворічні дерева від лісівників Володимиреччини

Новорічні дерева від лісівників Володимиреччини

( 0 Votes )

Для  лісівників ДПВолодимирецький лісгоспнастає відповідальна поранеобхідно забезпечити всіх бажаючих новорічними ялинками і зберегти ліси неушкодженими. Чим ближче новорічні свята, тим більше клопоту в охороні хвойних насаджень.

На плантаціях структурних підрозділів лісгоспу площею 27,5 га. росте понад 55 тис. штук новорічних дерев, які можуть купити всі охочі для створення святкової атмосфери.

Для того, щоб виростити новорічне дерево за ним потрібно доглядати впродовж 7-10 років. Ціна на новорічні дерева, незважаючи на суцільне здорожчання, залишиться на рівні минулих років, їхня вартість залежатиме від висоти дерева. Тому найменшу сосонку до 1,25 м. можна придбати за 50 грн., сосонку середнього розміру від 1,26 м. до 2,0 м. - за 60 грн., розкішну зелену красуню від 2,01 м. до 2,5 м. можна купити за 80 грн. А найменшу ялинку до 1,25 м. можна придбати за 80 грн., ялинку середнього розміру від 1,26 м. до 2,0 м.- за 95 грн., розкішну зелену красуню від 2,01 м. до 2,5 м. можна купити за 120 грн.

Та найбільша проблема працівників лісузупинити самовільне вирубування новорічних ялинок. А тому у передноворічний період 2016 року у лісах проводиться посилене патрулювання з охорони хвойних молодняків. Організовані спеціальні бригади з числа державної лісової охорони та з залученням працівників поліції, екологічної інспекції та працівників ЗМІ. На жаль, кожного року знаходяться бажаючі «вирішити ялинкові питання» безпосередньо в лісі, за допомогою сокири. Вони не розуміють, що разом з незаконно зрубаною ялинкою, несуть у свою оселю злочин. І цей необачний та безглуздий вчинок не принесе родині крадія бажаного щастя, навпаки, може обернутися суттєвими втратами з сімейного бюджету.Відповідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконна рубка одного дерева тягне за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн). Крім того, згідно такс, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року665, за кожне зрубане дерево нараховуються завдані державі збитки, що залежать від діаметру пня і становлять щонайменше 247,89 гривень. аж до 18349,89 гривень.

Уже кілька років поспіль новорічні ялинки та сосни маркуються спеціальними пластиковими бирками зі штрих-кодом, за допомогою якого можна перевірити легальність і законність походження ялинки.

Придбати новорічні дерева можна буде у спеціально визначених місцях біля контор лісництв. Детальніше про те, де і як придбати новорічні дерева можна дізнатися за телефоном  6-12-64 (відділ лісового господарства лісгоспу).

Отож,як це не пафосно прозвучить:захищаючи хвойні дерева від незаконних вирубок ми не лише зберігаємо неушкодженою природу рідного краю,а й наближаємо Україну до цивілізованої спільноти країн світу.

Шановні громадяни!Не завдавайте шкоди шпильковим насадженням, шануйте працю лісівників!

 

Провідний інженер з охорони та захисту лісу ДПВолодимирецький лісгосп 

Сергій Салівончик

 

У вас недостатньо прав для коментування.