HomeНовиниВ РайоніТракторист з Острівець пішки йшов до Володимирця, щоб розчищати замети

Тракторист з Острівець пішки йшов до Володимирця, щоб розчищати замети

( 0 Votes )


Про таких людей не часто згадують з високих трибун, їм зазвичай не ставлять пам’ятників. Але у народі вони здобувають собі доброї слави, яка іноді тримається довше за бундючні постаменти. Вони наче б і роблять чогось особливого – просто сумлінно виконують свій громадянський чи професійний обов’язок, – проте багатьом із наших співгромадян треба ще вчитися і вчитися такому почуттю відповідальності.

 – Тракторист із Острівець пішки прийшов у неділю аж у райцентр, завів трактора і поїхав розчищати дороги, – розповідав на апаратній нараді в райдержадміністрації Володимирецький селищний голова Олександр Осмолович. – Таким людям за життя треба пам’ятники ставити…

Тож наша розповідь буде про працівника Управління водного господарства Сергія Швирида з Острівець. У неділю рано-вранці йому зателефонував механік Ігор Гайдиш і попросив вийти на розчистку доріг. Хтось, може б і відмовився або вимагав би вислати за ним машину, враховуючи бездоріжжя та заметіль. Але чоловік довго не вагався: треба, то й треба. О 7:30 тракторист уже пробивався крізь замети в пояс до траси на Володимирець.

– Я сподівався вибратися на дорогу і спинити якусь попутку, – розповідає Сергій Васильович. – Та бачу, що транспорт не ходить, бо ж дороги геть перемело. Вирішив іти у Довговолю: може, там хто їхатиме в напрямку Володимирця. Але побачивши заметені автомобілі на обочині коло молитовного будинку і замети в ріст людини, зрозумів, що доведеться добиратися пішки. Десь під обід я вже був у Володимирці і заводив трактора. Пробивав дороги і вулиці в напрямку Жовкинь та Довоговолі. Працював дотемна.

– А додому ж як добиралися?

– Я лишився ночувати в сестри. А вранці знову о 7 ранку пішов на роботу, розчищати сніг на вулицях.

– А що дружина казала? Не відговорювала йти на роботу у неділю?

– Ні, вона ж розуміє, що район заметений, треба комусь розчищати. Лишилася з двома дітьми дома хазяйнувати…

Ось такі в нас ще люди є. Вони не вчиняють героїчних поступків; вони просто роблять свою роботу і не просять собі нагород.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Фотозарисовка Сергія СКІБЧИКА.

 


 

У вас недостатньо прав для коментування.