HomeНовиниВ РайоніЧиста лікарня безпечна для пацієнта

Чиста лікарня безпечна для пацієнта

( 0 Votes )

Щира посмішка завжди приваблює й зачаровує. Особливо приємно дивитись, коли посміхаючись, людина не прикривається долонею, бо має білосніжні й доглянуті зуби.

У нашому районі є успішне приватне підприємство, центр зуболікарських послуг «Дантист», послугами якого користуються не лише населення Володимиреччини й Кузнецовська, а й навіть з Рівненської області та інших міст України.

Люди зі стоматологічними потребами довіряють лікарям цього центру й охоче переповідають знайомим про висококваліфіковане лікування.

За старанну працю й толерантне ставлення до своїх пацієнтів 21 жовтня колектив цього центру було нагороджено відзнакою «Чиста лікарня, безпечна для пацієнта». Таку відзнаку вже отримало тридцять шість медичних закладів в області, а в нашому регіоні це сталось вперше.

 Це підприємство – центр зуболікарських послуг «Дантист» – знаходиться в селищі Рафалівка. А починалося все із старого харчоблоку Рафалівської РЛ, який у 2004 придбав засновник та директор Центру (раніше працював на посаді завідувача АІЦ Володмирецької ЦРЛ зі збереженням 0.5 посади зубного лікаря у Рафалівській РЛ) Анатолій Ошурко на відкритих торгах аукціону.

 І хоч на той час були певні труднощі з виготовленням документації, земельними питаннями, та й, власне, зі самим будівництвом, у 2008 році відбулася реорганізація того приміщення у приватне підприємство – Центр зуболікарських послуг «Дантист». А дещо пізніше, у 2009 році, відкрито ще й філію в Кузнецовську.

 

 Очолює медичний центр головний лікар другої кваліфікаційної категорії зі спеціальності «Стоматологія» Андрій Карпюк. Він керує дружним колективом, що налічує 40 працівників. Серед них – два лікарі з організації управління охорони здоров’я; п’ять стоматологів і чотири зубних лікаря (один сумісник – рентген-лаборант); десять медичних сестер; вісім зубних техніків; один медичний статистик та інший обслуговуючий персонал.

Головний лікар Андрій Карп‘юк тримає відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»
 

 За одинадцять років відмінної праці підприємство отримало багато подяк, грамот і дипломів.

 Щодо послуг, які тут пропонують, то це профілактичний огляд, профільна консультація, діагностика, фізіотерапевтичне лікування, знечулення, гігієна та профілактика, лікування й протезування.

 Загальна чисельність населення, для якого надаються стоматологічні послуги, складає понад 116 000 людей. Тільки за перше півріччя 2015 року тут повернули красу усмішки 9359 пацієнтам, з них 1369 – жителі сільської місцевості.

 В сучасному ошатному приміщенні знаходиться адміністрація; лікувально-профілактичний, допоміжно-діагностичний та адміністративно-господарський підрозділи; терапевтичне, хірургічне й ортопедичне відділення; рентген-кабінет; стерилізаційна; бухгалтерія; інвентарна.

 А для контролю дезінфенкції використовується найсучасніша система геленеонового відображення. Є також сучасна пакувальна аппаратура, що забезпечує індивідуальність розхідного матеріалу.

 Приємно вражає й те, що в дитяче відділення є окремий вхід. Маленьким пацієнтам подобається тут бувати, бо сидячи в сучасному стоматологічному кріслі вони можуть дивитися улюблені мультфільми, забуваючи про біль.

 Атмосфера в холі налаштовує на хороший настрій. Очікуючи свого виклику до лікаря, є можливість подивитись телевізор та випити чай чи каву, запропоновані адміністратором.

 Піднімаючись гарними сходинками з вишуканими перилами на другий поверх, мої враження дедалі більше переповнювали позитивні емоції як від сучасного інтер’єру з ознаками австрійської архітектури 30-х років, так і від привітного персоналу.

 Тут дійсно настільки все несхоже на звичайну лікарню, що здогадатись про те, що там надаються стоматологічні послуги, можна лише тоді, коли відчиняєш двері лікарського кабінету.


 

 Не менш приємно враженими були і гості, які приїхали з метою обміну досвіду та привітати колег з такою незабутньою подією.

 Для старшої медсестри обласної стоматполіклініки Тамари Шиляєвої, головної медсестри Світлани Кирилюк та старшої медсестри Валентини Конусової з міської Рівненської стоматполіклініки старший медперсонал центру влаштував екскурсію по закладу. Оглядаючи новітню систему для прибирання приміщення «ВЕРМОП» та сучасну медтехніку європейських зразків з Німеччини, Італії та Японії, вони по-доброму позаздрили й побажали мати такі ж облаштування для праці.

 Як же сталось, що саме «Дантист» перший в регіоні отримав відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»?

 З цим питанням я звернулась до присутньої того дня Людмили Романішиної-Лановської, головного позаштатного спеціаліста з медсестринства, управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, голови громадської асоціації «Рівненська обласна асоціація сестер медичних», головної медсестри комунального закладу Рівненського обласного «Шкірвендиспансер».

 – У червні я тут була спільно з головними спеціалістами акредитаційної комісії в Рівненській області при Міністерстві охорони здоров’я України. І згідно експертної оцінки, було вирішено видати акредитаційний сертифікат І категорії.

Окрім того, цей приватний центр зуболікарських послуг «Дантист», має хороше матеріально-технічне забезпечення та відповідає табелю оснащення стоматологічних кабінетів, наближаючись до норм європейських стандартів.

 Саме тоді й виникла думка, що колектив гідний мати таку відзнаку. Щоправда, на той час потрібно було усунути певні недоліки. А саме спрямувати зусилля на санітарно-гігієнічне вдосконалення, щоб підвищити ефективність роботи зазначеної ланки.

 У вересні, після проведеного аудиту (оцінювання ефективності системи гігієни медичного закладу), Ольга Хеленюк, фахівець всеукраїнської асоціації «Служби організації інфекційного контролю» дала рекомендації для покращення роботи. А також порадила звернутися до Людмили Томашевської – представника компанії «Лізоформ Медікал» в рівненському регіоні (м. Остріг), для оновлення ефективнішими деззасобами та іншим необхідним оснащенням.

 Сьогодні нарешті настав той день, коли ми можемо порадіти разом, бо таке нагородження є, безперечно, справедливим. А ось цю вазу, подаровану нами, нехай завжди заповнюють квіти від вдячних пацієнтів.

 Відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» Ольга Хеленюк вручила головному лікарю Андрію Карпюку. Окрім того, кожен працівник Центру отримав значок з написом «Я за чисту лікарню» в підтвердження того, що щоденна робота цих людей дійсно цілеспрямована для того, аби пацієнти почувалися комфортно й були впевнені за своє здоров’я, довірене їм.

 Будь-який успіх досягається шляхом наполегливої праці. І для того, щоб Центр став таким, яким є нині, потрібно було докласти чимало зусиль його основоположнику Анатолію Ошурку.

 Ось що він каже з цього приводу.

Постійні пошуки нового, економічно-вигідного, комфортного підходу як до працівників, так і до пацієнтів спонукали мене створити центр зуболікарських послуг «Дантист».

 А нині я ще опановую специфіку щелепно-лицевої хірургії в Буковинському медичному університеті. Я обрав цей навчальний заклад тому, що звідти ближче до Європи. А це завжди чудова потенційна можливість для наслідування у професійному розвитку.

 Усім відомо, що один в полі – не воїн. Мені приємно працювати з високопрофесійними працівниками, досвідченими у своїй справі. І, як результат, в обмін на їх клопітку працю й професійне обслуговування, завжди маємо вдячність від пацієнтів. А тепер ще й цю відзнаку «Чиста лікарня безпечна для пацієнта».

 Дякую своїм колегам за сумлінне ставлення до роботи – запоруки успіху, й бажаю їм не зупинятися на досягнутому, а прагнути й ще інших нагород.

 

Ольга ЧАЙКА

Фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.