HomeНовиниВ РайоніПоблизу Старої Рафалівки знешкодили протитанкову міну

Поблизу Старої Рафалівки знешкодили протитанкову міну

( 0 Votes )

29 липня о 17:15 за номером 101 до Служби порятунку Володимирецького району надійшло повідомлення про те, що під час проведення робіт на місці утилізації побутових відходів поблизу села Стара Рафалівка було виявлено металевий предмет ззовні схожий на міну. Рятувальники на місці виявлення невідомого предмета провели ідентифікацію та встановили, що це протитанкова міна часів Другої світової війни. Небезпечне місце відразу було взято під охорону працівниками міліції.

          30 липня до місця виявлення ВНП прибула група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. По прибуттю, піротехніки приступили до виконання бойового завдання. При обстеженні прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Дотримуючись необхідних мір безпеки знайдений боєприпас було завантажено у спец автомобіль та успішно знешкоджено у безлюдному місці.

Слід додати, що Рівненські піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення вже не вперше у цьому році знешкоджують різноманітні боєприпаси на території Володимирецького району. Зокрема, 15 липня були знешкоджені 33 мінометних міни калібру 82мм часів Другої світової війни, виявлені поблизу села Великий Жолудськ.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, дільничного міліціонера, Службу порятунку за телефоном «101».

При виявлені вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.