HomeНовиниВ Районі«В Дубую, за бетками»

«В Дубую, за бетками»

( 0 Votes )

Таку назву має щорічний автентичний фестиваль грибів, котрий проходитиме 2 серпня на Володимиреччині у селі Степангород.

Організатори заходу пояснили таке найменування фестивалю: Колись в давнину село Степангород називали ще й Дубуя. Мешканці сусідніх сіл і до сьогодні вживають таку назву, вважаючи, що вона утворилася від того, що хлопці із села «були вельми запальними, чуть що одразу за дубчики хапалися», тому і прозвали їх дублянами, а село, де вони жили - Дубуя.

Тим часом, слово «бетка» - давня назва грибів. Старші люди відрізняли тільки «білий» гриб, а всі інші різновиди називали «бетки».

Так, під час цьогорічного фестивалю молодші і старші господині села проведуть майстер-класи по приготуванню традиційних грибних страв, зокрема, грибної юшки та смажених грибів (бетки). Гості зможуть скуштувати найрізноманітніших наїдки: пиріжки та вареники з грибами, грибні котлети та голубці, гриби тушковані, а також придбати сушені гриби.

Також, любителі автентичного відпочинку матимуть змогу власноруч назбирати грибів під час екскурсії до лісу – під пильним наглядом досвідченого грибника.

Джерело: Рівненська ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.