HomeНовиниВ РайоніВолодимирець. Молодь за мир (+фото, відео)

Володимирець. Молодь за мир (+фото, відео)

( 0 Votes )

 У неділю в центрі Володимирця було велелюдно і гамірно. Володимирчани, великі й малі,  дружно вийшли на майдан Єдності на організовану  Центром волонтерської допомоги благодійну акцію «Молодь Володимиреччини за мир!»

 Ось в тіньочку за будинком культури зручно примостилась польова кухня. Смачно пахне куліш та юшка. Ці смаколики приготували для гостей свята господиньки з ВПУ-29. А поруч майстер-клас по збору автомату проводив Сергій Міськевич, керівник військово-спортивного профілю Володимирецького районного колегіуму.  Розібрали-зібрали автомат? Будь ласка, для Ваших послуг тир, де можна по вправлятися з влучності по мішенях.

 
 

Зупиняти кровотечу та надавати невідкладну допомогу при пораненнях навчали медичні сестри Червоного Хреста, які проводили  курси тактичної медицини.

Вабили гостей столи з різноманітною сувенірною продукцією ручної роботи. Тут можна було придбати стрічечки в національних кольорах, браслетики, пов’язки, намисто, плетені кошички. 

 
 

 

А ось біля одного столика зібрався гурт дітей та дорослих. Тут дівчата майстерно малювали всім бажаючим патріотичні тату: прапорці – на щічках, тризубці – на плечах.

Поруч військові з батальйону «Горинь»,  учасники бойових дій на сході України, демонстрували сучасну військову амуніцію.

Під захоплені вигуки хлопчаків на майдан в’їзджає БТР. Мороз по шкірі йде від броньованої машини. А що вже хлопцям розвага! А фото скільки було зроблено на фоні машини!

 

Неподалік проводився майстер-клас по плетінню сітки, і всі бажаючі  могли приєднатися  до цього дійства. Зі слів організаторів, трішки не вистачило часу та бажаючих, одну сторону не доплели.

 


 

А тут фотовиставка. На світлинах – наші волонтери.  Такий собі фотозвіт про волонтерську  роботу.


А тим часом тішили око й душу артисти з центру дозвілля міста Кузнецовська, які підготували концерт патріотичної пісні. По завершенню концерту відбулося караоке «Патріотична співанка», де любителі української пісні могли поспівати для гостей свята своїх улюблених пісень.

 
 

На майдані стояли скриньки на  пожертви для допомоги нашим воякам в АТО.  Приєднатися до цієї акції міг будь-хто, кинувши до скриньки  певну прийнятну для нього суму грошей.

Акцію організували і провели наші волонтери Інга Безушко, Людмила Босик, священик Михайло Льода, Наталія Мазур, Віта Леончук, Анатолій  Юрах та Олена Волошина.

Від імені всіх організаторів свята пані Інга дякує підприємцям, які відгукнулись на акцію та зробили значний внесок  для допомоги воїнам: Віктору Куцу, Світлані Куц, Анатолію Юраху, Мирославі Присяжнюк, Оксані Римарчук та гуртовні «Імбекс», магазину «Літера» і всім причетним до виготовлення сувенірної продукції.

Усі зібрані під час акції кошти, а це 9943 грн., будуть перераховані до благодійного фонду «Єдність» та використані для потреб наших бійців.

Наостанок хочеться побажати нашим волонтерам наснаги, а для підприємців та  жителів Володимирця і району – активніше долучатися до благодійності, не стояти осторонь. Адже краще бачити БТР, який мирно стоїть на майдані і по якому лазять хлопчаки, аніж подібну бойову машину в роботі, яка сіє смерть і розруху на українській землі.

Лариса Сарницька

Фото Олександра Медведюка

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.