HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

 

Загинув у ДТП

У неділю, 7 червня, в селі Більська Воля водій автомобіля «ВАЗ-2106», 1985 року народження, житель Гощанського району, з невідомих поки причин допустив перекидання транспортного засобу.

Внаслідок ДТП пасажир автомобіля, 1980 року народження, житель Володимирецького району, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований в реанімаційне відділення СМСЧ-3 міста Кузнецовськ, де від отриманих травм помер. Водій отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований в травматологічне відділення СМСЧ-3 міста Кузнецовськ.

Про це повідомляє прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області.

 

Городець розпочав «зелені жнива»

Перші 5 гектарів сінокосу лягли у доріжки-покоси на площі багаторічних трав. Це механізатори ДДГ «Городецьке» приступили до заготівлі кормів для громадського тваринництва.

Сьогодні державне дослідне господарство «Городецьке» утримує 750 голів ВРХ. Із них стабільно, ось уже шостий рік, – 347 корів. У господарстві тримають коней та породистих свиней. Для цієї тваринницької

родини працівники мають заготовити 4000центнерів сіна.

 

На Воронківському озері змагались працівники освіти

Упродовж чотирьох днів у Володимирецькому районі відбувались обласні змагання зі спортивного туризму серед працівників освіти та ветеранів туристсько-краєзнавчого руху на Рівненщині. В освітньо-спортивному заході взяли участь 22 команди із 13 районів області, понад 200 учасників, серед них 11 команд працівників навчально-виховних закладів, 6 команд ветеранів та 4 команди працівників управлінь, відділів освіти. Учасники зльоту змагались на дистанціях з водного, велосипедного, пішохідного туризму, орієнтування на місцевості.

Переможцями обласних змагань зі спортивного туризму серед працівників навчально-виховних закладів освіти стала команда Млинівського району. А переможцями обласних змагань серед працівників управлінь, відділів освіти визнано команду Рівненського району.

Першість в обласних змаганнях серед ветеранів освіти виборола команда Володимирецького району. Переможців та призерів змагань нагороджено грамотами та кубками управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

 

Очеретянка прудка – найрідкісніша пташка Європи

Очеретянок є багато, але очеретянка прудка –найрідкісніша з усіх гніздових птахів Європи. Це– зникаючий вид. Вона пропала віднедавна у Російській Федерації та в Угорщині. Її популяція збереглася у республіці Білорусь, у Польщі і в Україні. Українська популяція становить 15% від загальносвітової. У нашій державі є дві популяції цієї пташки: Прип’ятська (Волинська і Рівненська області) та Дніпровсько-Деснянська (Київська і Чернігівська області).

Відрадно констатувати, що очеретянка прудка гніздиться і в нашому районі на осокових болотах з постійним рівнем води від 1 до 10 см. Їх орнітологи вираховують по співочих самцях, які можуть мати одночасно по декілька самок з гніздами. Пісня самця очеретянки прудкої наймелодійніша з усіх очеретянок України.

Вони недавно прилетіли, а деякі ще долітають з Африки, щоб у Малих і Великих Телковичах дати потомство.

Вл.інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.