HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині відзначили 26-ту річницю виведення військ з Афганістану

На Володимиреччині відзначили 26-ту річницю виведення військ з Афганістану

( 0 Votes )

14 лютого на Володимиреччині відбулися урочистості з нагоди 26 річниці виводу військ з Республіки Афганістан та вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день назавжди увійшов в історію як дата, коли було поставлено останню крапку у кровопролитній війні в Афганістані. Ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з глибокою шаною звертаємось до всіх синів і дочок України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів.

Безцінний бойовий досвід воїнів-інтернаціоналістів сьогодні як ніколи необхідний для всебічної підготовки особового складу, для патріотичного виховання захисників Вітчизни. 

Ветерани війни в Афганістані відвідали могили загиблих та померлих бойових побратимів, воїнів-афганців у селах Собіщиці, Сопачів, Острівці, Довговоля, Нетреба, Дубівка, Новосілки, Хиночі, Озеро, Кідри, В.Жолудськ, Жовкині, Ромейки, Мульчиці, Ромейки, Каноничі, Антонівка, Городець, Рафалівка, Половлі.

Воїни-інтернаціоналісти пройшли ходою центром Володимирця до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям «П’ять чорних тюльпанів», де відбувся мітинг та громадська панахида. Молилися за душі полеглих на афганській землі. Загалом  за роки війни в Афганістані з Володимирецького району не повернулися живими п’ятеро воїнів-інтернаціоналістів.

Перед присутніми виступив голова Володимирецької районної організації  спілки ветеранів Афганістану Геннадій Порєчний, голова Кузнецовської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Петро Ширко та священник Свято-Миколаївської УПЦ-КП о.Михайло.

 

 

Вл.інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.