HomeНовиниВ РайоніАкція «Зігрій солдата!» (+фото)

Акція «Зігрій солдата!» (+фото)

( 0 Votes )

Привіт, сміливий, вірний мій солдате. Коли ти повернешся? Я чекаю. Молюсь за тебе, мій вкраїнський брате. І уночі так тяжко засинаю…

Україно, як боляче зараз тобі, матінко моя, земле моя рідна. Розривають на частини загарбники тебе, на Сході рідної землі, падають, наче соколи, сини твої та назавжди залишаються живими вони у серцях кожного українця, героями у очах мільйонів.

 У такий важкий час для нашої країни, в умовах війни допомога кожного з нас, кожна копійчина, зібрана на потреби незламних, сміливих солдат, які воюють у зоні проведення антитерористичної операції, на вагу золота. Саме з цією метою учні Володимирецької ЗОШ №1 2 листопада 2014 року на Майдані Єдності провели концерт та благодійний ярмарок «Зігрій солдата». Навіть назва площі, на якій проводили захід, є символічною: єдність Сходу і Заходу, єдність всіх українців, яка зараз так потрібна нашій Батьківщині. Разом ми ж сильні!


 

 Підготовка до благодійного ярмарку та концерту у школі почалася ще 2 тижні тому. Шкільний парламент, до складу якого входять Ірина Онуфрійчук, Андрій Трохимчук, Лілія Радчук, Світлана Дяк, Діана Цюбко, Анна Ширко, Тетяна Галочкіна та інші старшокласники, при підтримці дирекції школи продумували сценарій, підбирали художні номери, організовували репетиції. У той же час всі учні 5-11 класів готували від душі товари для продажу на ярмарку.

 Чого тільки не було на цього благодійному розпродажі у неділю! Пиріжки, чай, торти, вафлі, бутерброди, кава, узвар, улюблені іграшки, книги і патріотичні стрічечки!..

 Поки на ярмарку наші учні торгувалися, продавали, ласували смачненьким та пригощали інших, ведучі розпочали концерт. Вірші, адресовані до українських солдат, злітали з вуст ведучих Лілі Радчук та Андрія Трохимчука і назавжди залишалися у серці кожного присутнього на площі. Від деяких з них на очах виступала непрохана сльоза.

 

Усі пісні, проспівані в той день, були переповнені почуттям патріотизму, а кожен танець заряджався енергією рідної землі, а в душі звучало: «Люби свою країну, захищай її, бо життя таке коротке. Пам'ятай імена своїх героїв, які віддали життя, щоб ти спав спокійно під мирним небом».

Вразили до глибини душі листи матерів до своїх синів та листи, адресовані рідним із неспокійного Сходу. Напевне, кожен із присутніх у той момент думав про хлопців, що воюють у донецькому аеропорту, про тих, хто захищає її кордони.

 У концерті було багато моментів, які нагадували про нашу українську культуру: гуцульський танець у виконанні колективу «Хепіенд», танець «Україна» за участі учнів 10-А класу. Звучали й пісні у виконанні Анни Гошти, Аліни Петрини, Лілії Радчук, Анастасії Капітули, Софії Гошти і Валентини Дубік. Наша школа у своїх стінах виростила багато талантів і всі ми разом стали на допомогу нашій країні.


 

 Ось усе й завершилося. Торгівельні столи опустіли, люди розходяться, учасники діляться враженнями. Коштом благодійного аукціону, пожертвами жителів та гостей Володимирця ми назбирали 6072 гривні для того, щоб передати їх волонтерами і закупити теплий одяг для наших військових! Думаю, це достойна сума від нашого поліського селища. Так хочеться вірити в те, що люди розходилися з усмішкою на обличчі та гордістю за юних патріотів.

Сьогодні дуже важливо, щоб ми стали на захист кожного з нас. Ніхто не знає, куди завтра нагряне ворог. Ми, учні Володимирецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, горді з того , що ми українці, горді за всіх українців, які сьогодні не байдужі, які не словом, а ділом готові прийти на допомогу. Поки ми будемо разом, поки ми будемо єдині,нас не здолає жодна сила!

Світлана Дяк, за доручення учнів школи

 

У вас недостатньо прав для коментування.