HomeНовиниВ РайоніКонкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29 (+фото)

Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29 (+фото)

( 0 Votes )

Наприкінці квітня на базі ВПУ-29 відбувся обласний (другий) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Маляр».

Через це до Володимирецького училища завітало 4 гостей - учасників з ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей», Рівненського ВПУ №1, Сарненського ВПУ №22, Здолбунівського ПЛЗТ. Також у конкурсі взяли участь двоє учнів з ВПУ-29.

Всі учасники мали на меті продемонструвати не лише рівень своєї теоретичної професійної підготовки, а й показати, як застосовуються на практиці отримані в своїх технічних училищах профільні знання.

Конкурс проводився протягом двох днів. Спочатку учасники зареєструвались та пройшли жеребкування. Члени журі – директор ДП Навчально-курсовий комбінат «Рівнебуд» Олена Шворак, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Галина Самоїл, інженер з якості робіт ПРНТ «ПМК-172» смт.Володимирець Валерій Бірець – бажали конкурсантам удачі та прискіпливо перевіряли якість виконаних робіт.

Перед початком самого конкурсу його учасники пройшли інструктаж з охорони праці та ознайомлення з правилами безпеки.

Перший (теоретичний) тур заходу мав на меті перевірити знання учасників з технології малярних робіт, матеріалознавства, основи електротехніки, охорони праці, будівельного креслення. Загалом, всі добре впорались з тестовими питаннями – конкурсантами було набрано від 37 до 57 балів (з 60 можливих).

Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29
 
Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29
 

Куди цікавішим виявився саме практичний тур конкурсу. В його рамках учні мали виконати опорядження поверхні рідкими шпалерами та нанесення фактури в кольорі на панелі. Кожному учаснику було виділено по 2 квадратних метри, щоб проявити свою майстерність.

Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29
 
Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29
 

За підсумками конкурсу переможцем визнано вихованця Рівненського ВПУ №1 (1 місце). Він буде представляти Рівненську область на 3 етапі цього ж конкурсу, який проходитиме вже в Камянець-Подільську. ІІ місце посів учень ВПУ-29, ІІІ місце – учень Здолбунівського ПЛЗТ. переможці отримали цінні подарунки.

Зазначений конкурс проходив за підтримки та фінансування Управління освіти і науки Рівненської ОДА, а все побутове та медичне обслуговування учасників конкурсу було забезпечене керівництвом закладу.

Конкурс малярів у Володимирецькому ВПУ-29
 

Олена СТЕЛЬМАЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.